Itthon

Áder egy szót sem szólt a kitiltásról - percről percre a Házból

Gavra Gábor
Magyar Levente külügyi államtitkár
október. 20. hétfő 15:01

az Egyesült Államokat Magyarország fontos szövetségesének, külgazdasági partnerének nevezi. Az amerikai-magyar kapcsolatok jelentőségét növeli szerinte az Ukrajnában dúló háború.

Magyarország egyetlen dolgot kér Washingtontól: hozza nyilvánosságra azokat a hiteles információkat, amelyek megalapozták az amerikai döntést.

A keddi brüsszeli meghallgatásról Magyar azt mondja, mint előzőleg Rogán: Magyarország az egyetlen ország, amelynek jogállami berendezkedését éveken át vizsgálta az Európai Unió.

Rogán és a kitiltás-ügy
október. 20. hétfő 14:57

, hivatkozik az ATV Szabad szemmel című műsorára, ahol mind ő, mind az amerikai ügyvivő vendég volt vasárnap este. Rogán szerint a magyar fél még nem látott bizonyítékot semmiféle korrupciós ügyre. Ezt követően Rogán Eörsi Mátyást sejteti Magyarországnak a Demokráciák Közössége kormányzótanácsából történő esetleges kizárása mögött.

Rogán Antalé az utolsó napirend előtti
október. 20. hétfő 14:54

Ő azzal vádolta meg a DK-t, hogy az EP-ben támadja Magyarországot, méghozzá nem "mások mögé bújva", hanem "saját nevükön" (a Fidesz frakcióvezetője a keddi EP-meghallgatásra utalt).

A "támadás" Rogán szerint fájó, indokolatlan és semmi másról nem szól, mint arról, hogy a DK

- nem fogadja el a választások eredményét

- intrikál Navracsics Tibor ellen.

Rétvári Bence reagál Hoffmann Rózsára
október. 20. hétfő 14:48
Hoffmann Rózsa október 6-ról és 23-ról beszél
október. 20. hétfő 14:44

, nem bocsátkozunk részletekbe.

Lázár: Amerika, segíts!
október. 20. hétfő 14:42

A magyar kormány nem tud arról, hogy magyar kormánytisztviselők bűncselekményt követtek volna el, ezért amerikai segítséget kér a korkrét ügy tisztázásához - fekezte be Schiffer Andrásnak címzett válaszát Lázár János.

Lázár reagál Schifferre
október. 20. hétfő 14:38

Magyarország nem szerelmi viszonyt folytat Oroszországgal, hanem érdekkapcsolatot.

Lázár szerint elképzelhetetlen, hogy az amerikai kormány politikai okokból tiltott ki magyar állampolgárokat az Egyesült Államok a saját területéről - ez egy konkrét vízumügy, nem politikai kérdés a miniszterelnökséget vezető miniszter szerint.

Magyarország az Európai Unió tagja, az Unió évekig vizsgálta a magyar jogállam erősségét az elmúlt években. Ha Washingtonnak problémája van Magyarország demokratikus fejlődésével, Brüsszelhez kell fordulnia a miniszter szerint. 

Schiffer: Magyarország megalázó helyzetbe került
október. 20. hétfő 14:33

az Egyesült Államok döntésével.

Magyarország úgy áll egy globális érdekkonfliktus ütközőzónájában, hogy elveszítette cselekvőképességét. Lengyelország és Románia képes volt közös nemzetstratégia kialakítására, Magyarország brutálisan elszigetelődött. 

Magyarország hadat visel saját KKV-i és civil szektora ellen, a Fidesz megfeledkezett arról, hogy legalább 5 millió választó sosem szavazott rá. 

Ezért fordulhat elő, hogy amikor külpolitikai válság áll elő, a kormány belföldön is magára marad. 

A Fidesz úgy gondolta, mindent lehet. Meg lehet úszni a személyre szabott törvénykezést, megúszni a NAV-botrányt, a kétharmad mindent igazol - de az ég óvja Magyarországot attól, hogy kiderüljön: külső szereplők többet tudnak a Magyarországon zajló korrupciós cselekményekről, mint a magyar hatóságok. 

A keleti kapcsolatok erősítésében túllőtt a kormány a célon, Paks nemcsak a nemzeti érdekekkel ellentétes, de komoly nemzetgazdasági kockázatot is rejt. Olyan országcsoportba manőverezték Magyarországot, ahol garantált a tartós leszakadás Schiffer szerint. 

Rétvári: Farkas Gergely semmi újat nem mondott
október. 20. hétfő 14:27

Az elvándorlás nem egy magyar probléma az EMMI államtitkára szerint, hanem a 2004-ben és 2007-ben az Unióhoz csatlakozó országok közös baja, ráadásul Olaszországból és Ausztriából nagyjából ugyanakkora arányban dolgoznak más országokban, mint Magyarországról.

Rétvári sokadszorra is felemlegeti Gyurcsány 2006-os "el lehet menni" mondását, amivel szemben az Orbán-kormány szerinte "hazavárja" a Magyarországról távozott honfitársainkat.

Farkas Gergely (Jobbik): nagy a baj
október. 20. hétfő 14:24

 - ezúttal az országot elhagyó magyar állampolgárok ügyével kapcsolatban gondol erre a Jobbik. Az ellenzéki párt szerint a kormánynak szembe kellene néznie azzal, hogy az országot elhagyó honfitársaink nem "kalandvágyból" mennek el, és határozott hazatérési szándékot csak a távozók 10 százaléka tanúsít.