Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2014-10-10 15:09:00

Szanyi vállalhatatlan lett Gyurcsányék számára

A DK elnöksége arra kérte az MSZP vezetését, váltsák le Szanyi Tibort az EP-delegációvezetői posztról.

Elítéli a Demokratikus Koalíció elnöksége Szanyi Tibor MSZP-s európai parlamenti képviselő utóbbi időben tett megnyilvánulásait, ezért a DK elnöksége kezdeményezi az MSZP-nél Szanyi leváltását az EP-delegációvezetői posztról – írja az Index.

A lapnak nyilatkozó DK-s forrás szerint elfogadhatatlan, hogy Szanyi Tibor gój motorosokat utaztatott Brüsszelbe, ahogy az is, hogy az ennek részleteit firtató újságírókat a szocialista EP-képviselő egy sajtótájékoztatón lepatkányozta.

A DK elnöksége ezért pénteken egyhangúlag döntött arról, hogy a párt kezdeményezze Szanyi leváltását az EP-delegációvezetői tisztségről. Erre levélben kérik az MSZP vezetését.

Jelenleg az MSZP-s (Szanyi Tibor és Ujhelyi István) és a DK-s EP-képviselők (Molnár Csaba, Niedermüller Péter) is az Európai Szocialisták és Demokraták frakciójában ülnek, közös nemzeti delegációt alkotnak, amelyet a korábbi megegyezés szerint a ciklus felében egy MSZP-s, a második két és fél évben pedig egy DK-s vezet. Az MSZP-nek küldött levélben a lap szerint a DK csak Szanyi leváltását kéri, a korábbi megállapodás felbontását nem.

atv.hu / Index

Pénteken este 8 órakor közvetíti élőben az ATV a főpolgármester-jelöltek vitáját, a moderátor Simon András. A vita előtt és után is lesz Egyenes Beszéd. A délután sem lesz politikamentes, 16.30-tól Gyurcsány Ferenc kampányzáróját láthatják itt az ATV-n ugyancsak élőben.

Ajánlom

További belföldi híreink