Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2014-10-10 16:31:00

Bánó András és az ATV bocsánatot kért

Az alábbiakban előbb Bánó András, majd az ATV közleményét olvashatják.

Az Osztolykán Ágnessel folytatott beszélgetésünk elején egy rossz kérdést tettem fel, amivel az ő, és még sokak értékrendjét, társadalmi normáit bántottam. Világnézetemben nincs helye rasszizmusnak. Irtózom a kirekesztés, a megbélyegzés és a gyűlöletbeszéd minden formájától. Ezért fontos nekem, hogy Osztolykán Ágnestől és mindenkitől, akit sértett kérdésfeltevésem, elnézést kérjek. Bánó András

***

Az ATV közleménye a szerdai Egyenes Beszédben elhangzottakkal kapcsolatban:

Az ATV ezúton fejezi ki mély sajnálatát az Egyenes Beszéd szerdai adásában Osztolykán Ágnessel folytatott beszélgetés során történtek miatt.

Bár biztosak vagyunk benne, hogy az Egyenes Beszédet aznap vezető Bánó András szavai mögött nem volt rosszindulat, megbélyegző vagy megszégyenítő szándék, nyilvánvaló, hogy a Felsőzsolcán történtekkel kapcsolatban feltett kérdése alkalmas volt Osztolykán Ágnes és roma honfitársaink megbélyegzésére és megszégyenítésére.

Az ATV élesen elítéli a rasszizmus, a faji alapú kirekesztés és megszégyenítés minden formáját, és mély sajnálatát fejezi ki a történtek miatt Osztolykán Ágnes, a magyarországi roma közösség és minden nézője felé.

Reméljük, Bánó Andrásnak és az ATV vezetésének hamarosan személyesen is alkalma lesz bocsánatot kérnie Osztolykán Ágnestől.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink