Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2014-10-09 17:14:00

Nézőpont: Tarlós újrázhat vasárnap

Kizárólag Falus Ferenc korábbi szavazóit tudta megszólítani Bokros Lajos, a baloldali bizonytalanokat viszont nem – derül ki a Nézőpont Intézet 2014. október 6-8. között, 500 fő telefonos megkérdezésével készített reprezentatív budapesti közvélemény-kutatásából.

A főpolgármester-jelölti verseny kimenetele egyértelműnek tűnik, Tarlós István stabil többséggel újrázhat most vasárnap- közölték.

A várható végeredményhez leginkább közel álló potenciális szavazói bázison Tarlós Istvánnak jelenleg 52, Bokros Lajosnak 25, Staudt Gábornak és Csárdi Antalnak 6-6, Bodnár Zoltánnak pedig 1 százaléknyi támogatója van. A potenciális szavazói bázison belül további 10 százalékot tesznek ki a baloldali preferenciájú bizonytalanok. Ez alapján úgy tűnik, Bokros Lajos kizárólag Falus Ferenc korábbi szavazóit tudta megszólítani, a baloldali bizonytalanokat viszont nem.

Bokrosnak így csak akkor lenne esélye megközelíteni Horváth Csaba korábbi szocialista főpolgármester-jelölt 2010-es eredményét, ha végül a baloldali bizonytalanok mégis őt támogatnák. Ez utóbbi szavazói csoport viszont jelenleg inkább megosztott a főpolgármester-jelöltek támogatását illetően, mindez pedig tényleges választási részvételükre is kihathat. A főpolgármester-jelölti verseny kimenetele ezzel együtt is egyértelműnek tűnik, Tarlós István stabil többséggel újrázhat most vasárnap- áll a Nézőpont Intézet közleményében.

atv.hu

Pénteken este 8 órakor közvetíti élőben az ATV a főpolgármester-jelöltek vitáját, a moderátor Simon András. A vita előtt és után is lesz Egyenes Beszéd. A délután sem lesz politikamentes, 16.30-tól Gyurcsány Ferenc kampányzáróját láthatják itt az ATV-n ugyancsak élőben.

Ajánlom

További belföldi híreink