Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2014-10-09 19:40:00

Farkas Flórián nagyon régóta szeretett volna Orbán mellett dolgozni

Miniszterelnöki megbízott lesz a választás után Farkas Flórián, az Országos Roma Önkormányzat elnöke. A cigány politikust személyesen Orbán Viktor kérte fel. A miniszterelnök Lázár Jánossal, és Balog Zoltán miniszterrel látogatott el az Önkormányzathoz.

Illő tisztelettel várták a miniszterelnököt a meghívottak. Köztük Bódi Gusztáv és felesége. Eljött a 100 Tagú Cigányzenekar volt elnöke, Raduly József is. A köszöntéseket odaadó taps kísérte. Az újságírókét kevésbé, őket a miniszterelnök védte meg.  

Orbán Viktor arról beszélt, hogy bevándorlók helyett a cigányságra számít, ha itthon beköszönt a munkaerő-hiány korszaka. Közmunkát is kaptak, az összes foglalkoztatott kb. 1/5-e volt cigány származású a roma önkormányzat összesítése szerint. „A közmunka a roma közösség számára az egyik legnagyobb jótétemény, amit az elmúlt négy évben adhattunk”- jelentette ki a miniszterelnök, aki szavazásra is buzdított. „Természetesen nem véletlen, hogy éppen most vagyunk itt”- tette hozzá.

Farkas Flórián arról biztosította a kormányfőt, hogy a cigányság érti a kor üzenetét.            

Az Országos Roma Önkormányzat elnöke felkérést is kapott: miniszterelnöki megbízott lehet. „Elég régi vágyam teljesült”- fűzte hozzá Farkas. Az elnök megilletődötten fogadta le a megbízást. „Nagyon rég szerettem volna Orbán Viktor mellett dolgozni, és ha lehet, akkor én be is jelentem, hogy ezt természetesen el fogom ezt fogadni”- jelentette be az ORÖ elnöke.

A miniszterelnök egyébként nem újította meg azt a szerződést, amelyet 4 évvel ezelőtt kötött a roma önkormányzattal. A folytatásról később döntenek majd.

atv.hu

Pénteken este 8 órakor közvetíti élőben az ATV a főpolgármester-jelöltek vitáját, a moderátor Simon András. A vita előtt és után is lesz Egyenes Beszéd. A délután sem lesz politikamentes, 16.30-tól Gyurcsány Ferenc kampányzáróját láthatják itt az ATV-n ugyancsak élőben.

Ajánlom

További belföldi híreink