Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2014-10-07 09:30:00

Szél: az ombudsmani hivatalból semmi nem szivároghatna ki

Sokunk számára vannak még szürke foltok, az Ökotárs kapcsán azt kell látni, hogy van a kormányzat által nem kedvelt civilek köre, akik komoly támadásoknak vannak kitéve a szivárogtatások miatt – ezt Szél Bernadett mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

Az LMP társelnöke szerint olyan dolgok szivárognak ki a nyomozás közben, amik ürügyet szolgáltatnak a kormánynak arra, hogy újabb támadásokat indítsanak a civilek ellen. A politikus kijelentette: ez aláássa a szakmai szervezetek iránti bizalmat is. Hozzátette: a közbizalmat is rombolja, ha folyamatosan szivárogtatnak, és a kormány ezekután a saját igazát hangoztatja. Szél Bernadett a TASZ-levelezés kapcsán hangsúlyozta: az ombudsmani hivatal nemzetbiztonsági védelem alatt áll, onnan semminek sem szabadna kiszivárognia.

A politikus arról is beszélt, hogy miért nem hozza nyilvánosságra a KSH a magyar szegénységi adatokat. Szél Bernadett szerint ennek az az oka, hogy a Fidesz nyomást gyakorol a statisztikai hivatalra, ezért nem jelennek meg a számok. Nagyon rossz állapotban van az ország, az ország fele valamilyen módon nélkülöz – fogalmazott. Az LMP társelnöke elmondta: ez mutatja meg igazán, mennyire rosszul kormányoz a Fidesz, az önkormányzati választások előtt pedig ez nem jönne jól a kormánynak.  

atv.hu

További belföldi híreink

Kapcsolódó cikkek, videók