Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2014-10-02 08:50:00

Garancsi beszállt az online pénztárgép-bizniszbe

Garancsi István, a Videoton FC egyik tulajdonosa többségi tulajdonrészt szerzett a pénztárgépek online adóhatósági bekötésén nagyot szakító Mobil Adat Kft.-ben – számol be az Átlátszó.

Garancsi István, a miniszterelnök közeli barátja augusztus végén többségi tulajdonrészt szerzett a NAV-hoz online bekötött pénztárgépekhez szükséges SIM-chipet forgalmazó és az adatszolgáltatáshoz szükséges távközlési szolgáltatást biztosító Mobil Adat Kft.-ben – írja az Átlátszó.

Ez a cég az online pénztárgépek bevezetésének egyik nagy nyertese, miután a Nemzetgazdasági Minisztérium olyan rendeletet alkotott, amely szerint csak olyan távközlési szolgáltató biztosíthatja a pénztárgépek adatkommunikációját, amely mindhárom magyar mobilcég hálózatát használhatja.

A Mobil Adat Kft. gyártatja azt a SIM chipet, amellyel biztosítható ez a speciális adatátviteli kapcsolat – számolt be korábban a Népszabadság. A speciális SIM-kártyát a gépbe beforrasztva kell beépíteni, tehát kivehetetlen és kicserélhetetlen, a pénztárgép megvásárlásával a mobilnetet biztosító távközlési szolgáltató mellett is elkötelezi magát a kereskedő.

atv.hu / Átlátszó

Ajánlom

További belföldi híreink