Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2014-09-29 12:21:00

A PM nem támogatja Bokrost

Nem elszólás volt, hogy Szigetvári Viktor csak az Együtt társelnökeként és nem az Együtt-PM nevében biztosította a támogatásáról Bokros Lajost.


A Párbeszéd Magyarországért mozgalom – hasonlóan a Schiffer András vezette LMP-hez –neoliberális politikusnak tartja Bokros Lajost, akit ideológiai alapon nem tudnak támogatni. A Párbeszéd Magyarországért korábbi társelnöke, Jávor Benedek az EP-ben az alternatív baloldali zöld pártok (úgynevezett zöld baloldal)  frakciójában foglal helyet, akik nagyon kritikusak az ügynevezett washingtoni konszenzus alapján álló modern közgazdaságtannal. Bokros Lajost ellenben olyan közgazdásznak tartják, aki e hivatalos nemzetközi neoliberális konszenzus talaján áll. 

Szabó Rebeka a PM elnökségi tagja megerősítette értesüléseinket. 

Frissítés: Kijött a PM hivatalos közleménye

"Tiszteljük Bokros Lajost, és jó munkát kívánunk neki a kampányához, ám tisztában vagyunk azzal, hogy a jobbközép Modern Magyarország Mozgalom főpolgármester-jelöltjétől a zöld és baloldali értékek képviseletét nem várhatjuk maradéktalanul el" - indokolta döntését az Együttel pártszövetséget alkotó PM.

A PM elnöksége hozzátette, a zöld és baloldali értékeket a továbbiakban polgármester- és egyéni jelöltjeik képviselik az önkormányzati választáson. "Arra buzdítjuk budapesti szimpatizánsainkat, hogy október 12-én mindenképpen menjenek el voksolni, és szavazzanak az Együtt-PM jelöltjeire" - írták.

A Párbeszéd Magyarországért közölte, sajnálja, de egyben megérti Falus Ferenc döntését. "Sajnáljuk, mert olyan progresszív programmal indult a választáson, amit a zöld, baloldali értékek és a korrupció elleni küzdelem mellett elkötelezett PM szívesen támogatott" - írták közleményükben.

Szóljon hozzá:

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink