Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2014-09-29 15:26:00

A Liberálisok sem állnak be Bokros mögé

A Liberálisok hétfőn megerősítették: attól függetlenül, hogy Falus Ferenc, az Együtt-PM főpolgármester-jelöltje visszalépett, önállóan indulnak az önkormányzati választáson, és Bodnár Zoltán a jelöltjük Budapest élére.

Ezt Fodor Gábor, a Liberálisok elnöke és Bodnár Zoltán főpolgármester-jelölt jelentette be Budapesten.

Bodnár Zoltán a sajtótájékoztatón azt mondta, két baloldali párt paradox módon úgy döntött, hogy egy jobbközép párt konzervatív elnökét támogatja, ő ezért sem tartja meglepőnek, hogy a PM nem állt be Bokros Lajos mögé. Kétségesnek tartja azt is, hogy az MSZP asszisztál-e "ahhoz a forgatókönyvhöz, amit minden jel szerint Gyurcsány Ferenc írt" - tette hozzá.

A Liberálisok főpolgármester-jelöltje úgy fogalmazott, nem gondolja, hogy Falus Ferenc visszalépése komoly lendületet adhat a baloldali pártoknak, ellenben még egyértelműbb jelzést ad a szabadelvű szavazóknak, hogy az "egyetlen magyar liberális pártot" válasszák.

Falus Ferenc, az Együtt-PM jelöltje, akit az MSZP és a DK is támogatott, kedd délben jelentette be, hogy visszalép a főpolgármester-jelöltségtől. A tájékoztatón Szigetvári Viktor, az Együtt-PM társelnöke és Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke Bokros Lajos támogatására kérte szavazóikat. Bokros Lajos, a Modern Magyarország Mozgalom (MoMa)főpolgármester-jelöltje azt hangoztatta, hogy október 12-én demokrácia és diktatúra között kell választani.

Szóljon hozzá:

MTI

Ajánlom

További belföldi híreink