Itthon

Orbán hadgyakorlaton, törölték Falust és Magyart - frissül

Átkozta az ATV-seket Trócsányi munkatársa
október. 2. csütörtök 21:22

Ahogy beszámoltunk róla, betörtek Trócsányi László igazságügyi miniszterhez- tudta meg az ATV Híradója. A hírt később egy sajtótájékoztatón a tárcavezető is megerősítette. Természetesen az ATV stábja közterületen forgatott, magánterületre meg sem próbáltak munkatársaink bemenni. A miniszter személyes stábjának egyik munkatársa mégis indulatosan kelt ki az ATV stábja ellen.

Úgy tudjuk egyébként, hogy kedden éjszaka történhetett a betörés, szerda reggel ugyanis már legalább 20 rendőrautó volt a helyszínen, reflektorokkal világították meg a házat és a környékét lekordonozták. A miniszter egy csütörtöki sajtótájékoztatón, kérdésünkre ismerte el, hogy betörtek hozzá, ezért volt annyi rendőr a házánál. Trócsányi László szerint nem vittek el semmit, ami kapcsolatban lenne miniszterségével. „Semmi ilyet nem vittek el. Közszereplésemmel nem függött össze ez az egész tevékenység, jobban kell figyelnem a dolgokra”- magyarázta.

Kövér: a Fidesz olyasmibe kezdett, amit még senki sem próbált
október. 2. csütörtök 20:32

Kövér László szerint a 2010-ben kétharmaddal megválasztott Fidesz-KDNP-kormány olyasmibe kezdett, amit még senki sem próbált: nem az emberek, a vállalkozások zsebében kezdett el turkálni, hanem a bankok, a multik, monopolhelyzetben lévő szolgáltatók kasszájában.

Az Országgyűlés elnöke a dél-borsodi Mezőkövesden csütörtökön tartott lakossági fórumon azt mondta: Magyarország 2010-ben totális csődben volt. A helyi közösségi házban telt ház előtt tartott beszédében Kövér László az elmúlt négy év eredményeit hangsúlyozta. Az önkormányzati választás tétjének nevezte, hogy a voksolás erősíti vagy gyengíti a kormány legitimációját.

Rogán gratulált az RTL Klubnak
október. 2. csütörtök 20:13

A piaci árnál több millió forinttal olcsóbban vette meg 110 négyzetméteres lakását az önkormányzattól Rogán Antal helyettese. Belváros polgármestere azonban nem adott egyértelmű választ kérdésünkre, hogy etikusnak tartja-e, ha az átlagtól többet kereső önkormányzati vezetők több milliós kedvezménnyel vesznek meg önkormányzati lakást. Rogán Antal szerint minden jogszabályszerű volt, ahogyan korábban két szocialista önkormányzati képviselő esetében is, akik még a mostaninál is kedvezőbb feltételekkel, féláron vettek lakást. Bővebben...

Kósa: az fog megvalósulni, amit mi elterveztünk
október. 2. csütörtök 20:12

A Fidesz ügyvezető alelnöke szerint a baloldal az önkormányzati választások előtt azt üzeni, hogy azért szavazzanak rájuk, mert az önkormányzatokat elfoglalva "támadnák Orbán Viktor rendszerét". Kósa Lajos csütörtöki tatabányai fórumán azt mondta: Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke arról beszélt, hogy csatatérré akarják változtatni az országot.

A fideszes politikus kijelentette, hogy erről mindenkit lebeszélne, szükség van a kooperatív hajlamra, mert "mégiscsak az fog megvalósulni az országban, amit mi elterveztünk". Véleménye szerint nem háború kell ahhoz, hogy folytassák az elkezdett munkát, miután megállították az ország külső adósságának növekedését, és felszámolták az önkormányzatok adósságállományát. Kósa Lajos a választás politikai tétjének nevezte, hogy a kormánypártok felhatalmazást kapjanak a hitelcsapdában lévőket segítő törvény megvédéséhez.

DK: érdemi alternatívát kínálunk
október. 2. csütörtök 18:36

A Demokratikus Koalíció (DK) érdemi alternatívát kínál a választóknak a Fidesz jelöltjeivel szemben - közölte Varjú László, a párt elnökségi tagja csütörtökön Debrecenben.

A politikus pártja debreceni polgármesterjelöltjével, Varga Zoltánnal tartott kitelepülésen elmondta: a DK olyan politikai erő, amely 128 városban állított jelölteket az önkormányzati választásokra, és 34-féle együttműködésben összesen több mint 2500 jelöltje van. A Demokratikus Koalíció Budapesten és 19 megyében állított listát, Debrecenben minden választási körzetben önálló képviselőjelölttel, és saját polgármesterjelölttel kínálják az érdemi választás lehetőségét - tette hozzá.

70-en várták az MSZP elnökét
október. 2. csütörtök 17:33

Az MSZP elnöke - együttműködve a szövetségeseivel - olyan önkormányzatokat akar, amelyek már ellenzékben is bebizonyítják: a párt képes arra, hogy Magyarországot másképpen kormányozza a következő választások után. Tóbiás József erről csütörtökön Dunaújvárosban, a Munkás Művelődési Központ nagytermében tartott fórumon beszélt mintegy hetven ember előtt. Kiemelte: "azt kell bizonyítanunk október 12. után, hogy minden egyes nap, minden egyes problémára válaszokat adni képes és képviseletet, védelmet kínáló képviselőink vannak".

A pártelnök hangsúlyozta, hogy Dunaújváros a baloldal számára az egyik legfontosabb város. Hozzátette: a választás után ez lesz az az önkormányzat, amely a kormány által okozott társadalmi feszültségeket orvosolja és segít majd abban, hogy a kormányzat hibáit "a jelen helyi társadalma képes legyen túlélni, hogy 2018-ban változtatni lehessen".

Választási csalás miatt feljelent a csepeli jegyző
október. 2. csütörtök 16:55

Választási csalás miatt tett feljelentést a csepeli jegyző - közölte Ábel Attila, a XXI. kerület alpolgármestere csütörtökön az MTI-vel. A közlemény szerint egy csepeli önkormányzati lakás bérlője értesítette a hivatalt arról, hogy egy ötven év körüli férfi - aki az MSZP aktivistájaként mutatkozott be - azt mondta a lakóknak, ha támogatják a szocialistákat, akkor segít kifizetni a bérletidíj-tartozásukat. Az illetőnek a lakók tartozásairól a bejelentő szerint pontos információi voltak.

Ábel Attila hozzátette: az elmúlt hónapokban "a csepeli balliberálisok" közérdekű adatkérés formájában is megpróbálták megszerezni az önkormányzati lakásbérlők teljes címlistáját és egyéb adatait.

Újabb Tarlós-plakátok a láthatáron
október. 2. csütörtök 16:32

A Kúria nem állapított meg jogsértést Tarlós István választási plakátjaival kapcsolatban, így - miként korábban jelezték - megkezdték a második körös plakátok kihelyezését - tájékoztatta Szeneczey Balázs, Tarlós István főpolgármesternek, a Fidesz-KDNP jelöltjének kampányvezetője csütörtökön az MTI-t.

A közlemény felidézte, hogy a Kúria felülvizsgálati eljárás keretében helybenhagyta a Nemzeti Választási Bizottság címerhasználatra vonatkozó határozatát. Eszerint az Együtt- a Korszakváltók Pártja, valamint a Magyar Liberális Párt által benyújtott kifogásokat az első fokon eljáró Fővárosi Választási Bizottságnak érdemi vizsgálat nélkül el kellett volna utasítania - írták. Szeneczey Balázs tudatta, hogy megkezdték a második körös plakátok kihelyezését. "Továbbra is kérjük az ellenzék képviselőit, immár a bíróság által hozott határozatokra alapozva, méltóságteljesebb és megalapozottabb eszközökkel igyekezzenek a választókat meggyőzni alkalmasságukról" - fogalmazott a kampányvezető.

Az Együtt-PM is vitára hívja Kocsist
október. 2. csütörtök 16:17

Az MSZP után az Együtt-PM józsefvárosi polgármesterjelöltje is vitára hívja Kocsis Máté VIII. kerületi fideszes polgármestert, polgármester-jelöltet. Erőss Gábor az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében úgy fogalmaz, hogy 12 egyéni jelöltjük is készen áll a vitára.

Kijelenti, hogy az Együtt-PM tette közzé a legrészletesebb programot, amelyben a lakhatástól az egészségügyön és az oktatáson keresztül a korrupció megelőzéséig minden témával részletesen foglalkoznak, ami a Józsefvárosiak hétköznapi életét érinti. Komássy Ákos, a VIII. kerület szocialista polgármesterjelöltje csütörtökön jelentette be, hogy az MSZP a Józsefváros jövőjéről szóló vitára hívta ki Kocsis Mátét, a kerület fideszes polgármesterét.

3 milliárdból épülnek majd uszodák
október. 2. csütörtök 16:08

A kormány uszodaépítési programjának részeként első körben 23 településen, mintegy hárommilliárd forintból épülhetnek uszodák - jelentette be az emberi erőforrások minisztere csütörtökön a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Putnokon, amikor letették a helyi uszoda alapkövét.

Balog Zoltán azt mondta: az uszodaépítési program lényege, hogy a ciklus végére nem lesz olyan, magyarországi iskolába járó gyermek, aki ne tudna úszni. Hozzátette: az új uszodák könnyűszerkezetes elemből épülnek, és jó időben szabadtéri medenceként is használhatók. Az ország 23 településén jövőre kezdődhet meg a munka, Borsod-Abaúj-Zemplénben Putnok mellett Mezőcsáton, Edelényben és Tokajban is lesz uszoda.