Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2014-09-24 10:34:00

Együtt-PM: drasztikus nyugdíjcsökkentés és tandíj jön?

Az Együtt-PM szerint Varga Mihály tegnapi bejelentésével „megbukott az Orbán-kormány gazdaságpolitikája”. Erről beszélt szerda délelőtt a Parlament előtt tartott sajtótájékoztatóján Szigetvári Viktor. A pártszövetség társelnöke szerint a kormány gazdaságpolitikája nem fenntartható, növekedést nem teremt, polgárosodást nem hoz és a szegénységet sem csökkenti.

„Arra kell számítanunk, hogy az 1700 milliárdos, jelenleg titkolt megszorítások nélkül a kormány a magyar költségvetést nem tudja tartani”- fogalmazott Szigetvári, aki szerint azonban nem csak költségvetési válság van Magyarországon, jogbiztonság sincs, ezért a befektetők sem érkeznek hazánkba.

Karácsony Gergely arról beszélt, hogy egy ilyen mértékű megszorítást a magyar állam, a társadalom már nem bírna el, „az egészségügyben, az oktatásban, a szociális támogatási rendszerben már nincs egy fillér sem, amit el lehet vonni”- mondta.

Az Együtt-PM társelnöke szerint, ha igaz a terv, az csak „drasztikus nyugdíjcsökkentéssel és fizetőssé tett oktatással és egészségüggyel képzelhető el”. Hozzátette: „a legfelháborítóbb az, hogy mindezt megpróbálják eltitkolni a közvélemény előtt” és „még külön törvényt is módosítanak, hogy ne az önkormányzati választás előtt ismerje meg a közvélemény a költségvetés főszámait”.

A politikus felszólította Orbán Viktort, hogy álljon a nyilvánosság elé és mondja el, hogy „valóban készül-e a kormány nyugdíjcsökkentésre és fizetős közszolgáltatások bevezetésére”. Hozzátette: „ha ezt nem teszi meg, nem tudunk mást gondolni, minthogy a hallgatás beleegyezés és valóban ezek a kormány szándékai”.

Karácsony szerint ebben az esetben „az önkormányzati választás jó lehetőség, hogy a választók kifejezzék, akarnak-e a Bokros-csomagnál is nagyobb megszorítást Magyarországon”.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink

Kapcsolódó cikkek, videók