Itthon

Pásztor nem független, Garabits viszont úgy folytatja - frissül

KGBéla: Molnár Zsolt fenntartással kezeli az Index információit
szeptember. 24. szerda 7:11

Fenntartásokkal kezelik a szocialisták az Index Kovács Bélával kapcsolatos információit. Molnár Zsolt szerint alaposan utána kell járni a cikk tartalmának, és csak azután lehet állást foglalni az ügyben. A DK Kovács Béla mentelmi jogának mielőbbi felfüggesztését várja. A párt szerint a politikus az Európai Parlamentben sem képviselheti Magyarországot. A Jobbik nem kommentálta a portál értesüléseit. Tovább...

Obama: Magyarországon megfélemlítik a civil társadalmat
szeptember. 24. szerda 7:10

A civil szervezetek globális amerikai támogatásának fokozását ígérte Barack Obama amerikai elnök a Clinton Globális Kezdeményezés elnevezésű szervezet New York-i éves tanácskozásán, amelyen mások mellett Magyarországot is a civil társadalmat korlátozó országok között említette. Tovább...

Banki elszámoltatás és alkotmánybíró-választás a parlamentben
szeptember. 24. szerda 6:41

Az Országgyűlés a mai ülésén fogadhatja el a bankok elszámoltatásáról szóló kormányzati törvényjavaslatot, amelynek eredményeként a kabinet számításai szerint átlagosan akár harmadával is csökkenhetnek a devizahitelesek törlesztőrészletei. A képviselők emellett megválaszthatják a kormánypártok által jelölt három új alkotmánybírót is. Bővebben...

Bruck: Szigetvári olyan, mint a nagyapám
szeptember. 24. szerda 6:41

Nem az a fő gond, hogy visszaestünk a 80-as évekbe a vizuáliskultúra szempontjából, hanem, hogy mit üzennek a plakátok – ezt Bruck Gábor mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A kampányszakértő szerint a fideszes plakátok azt sugallják, hogy náluk van a hatalom és a pénz. A szakember elmondta: sok van belőlük, költségesek, azt üzenik, hogy ekkora energiát nem lehet legyőzni a semmivel. Hozzátette: az ellenzéki oldalon nincs energia. "A plakátjaik, amik vannak, nem üzennek semmit, tökéletesen erőtlenek" - fogalmazott.

Bruck Gábor szerint a főpolgármester plakátja olyan, mint maga Tarlós István: húzentróger, 80-as évek, ez egy életérzés. A kampányszakértő szerint az igazán szánalmasan unalmas dolog, ha az ember saját magáról beszél, a politikusok ezt teszik, ez egy rendes városban kontraproduktív lenne. Hozzátette: kampánytechnikailag ez zéró közeli dolog. "Ott van Szigetvári Viktor, aki legalább húsz évvel fiatalabb mint én, de olyan mint a nagypapám. Csinálja a szakmát, de nem tanul, vacak a kampányuk. Aki nem tanul, az öreg. Ebben a szakmában nem lehet megállni" – tette hozzá. 

Függetlenként folytatja Garabits
szeptember. 24. szerda 6:39

Független jelöltként folytatja önkormányzati képviselőjelölti kampányát Garabits Károly, akiről a Magyar Nemzet egy hangfelvétel alapján A baloldal jelöltje lopni tanít címmel jelentetett meg cikket kedden. Ezt maga a politikus közölte az MTI-vel kedd este. Garabits Károly - akit egyebek mellett az MSZP, a DK és az Együtt jelöltjeként vettek nyilvántartásba a VII. kerületben képviselőjelöltként - azt írta, megdöbbenéssel olvasta a Magyar Nemzet, személyét érintő írását. Ismét kiemelte: meggyőződése, hogy "az egész lejáratási kísérlet az erzsébetvárosi fidesz hatalommegtartási manőveréről szól". Ezzel együtt a politikus úgy döntött: személyével nem kívánja terhelni a baloldali összefogás pártjait, ezért független jelöltként folytatja kampányát.

A politikus közleményében a "leghatározottabban kijelentette": a felhasznált hangfelvétel valótlan, nem az ő véleményét, kijelentéseit tükrözi, ezért igaza és személyiségi joga védelmében büntető feljelentést tett a kerületi rendőrkapitányságon. Egyúttal a Magyar Nemzettől azt kérte, hogy a birtokukba jutott "állítólagos hangfelvétel" vágatlan hanganyagát adja át - írta esti közleményében Garabits Károly.

Seszták: az egyik legnagyobb küzdelem Pakson lesz
szeptember. 23. kedd 19:54

Az október 12-i önkormányzati választáson az egyik legnagyobb küzdelem Pakson lesz – mondta Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter kedden a Duna-parti városban rendezett választási fórumon.

Paks a kormány támogatása nélkül nem létezik, és a mindenkori magyar kormánynak szüksége van Paksra – hangoztatta a tárca vezetője Kozmann György, a Fidesz paksi polgármesterjelöltje mellett mondott kampánybeszédében.

Választási bizottság: Pásztor nem független jelölt
szeptember. 23. kedd 19:52

A miskolci helyi választási bizottság keddi határozata szerint Pásztor Albert polgármesterjelölt nem független, hanem jelölőszervezetek által állított jelölt. A bizottsághoz egy magánszemély nyújtott be kifogást: fényképekkel, a YouTube-ra feltett politikai reklámfilmmel illusztrálta, hogy megtévesztik a miskolci választópolgárokat azzal, hogy a kampányeszközökön Pásztor Albert azt állítja, hogy független jelölt.
    
A testület határozatában megállapította, hogy a Magyar Szocialista Párt (MSZP), a Demokratikus Koalíció (DK) és a Miskolc Lokálpatrióta Egyesület mint jelölőszervezetek és közös polgármesterjelöltjük, Pásztor Albert megsértette a választási eljárásról szóló törvényt, ezért a jelölőszervezeteket és Pásztor Albertet eltiltotta a további jogszabálysértéstől. Az indoklás szerint a helyi választási bizottsághoz Pásztor Albert az MSZP, a DK és a Miskolc Lokálpatrióta Egyesület jelöltjeként nyújtotta be ajánlóíveit, így ezeknek a jelölőszervezeteknek lett hivatalosan is nyilvántartásba vett polgármesterjelöltje.
    
A bizottság a Pásztor Albertet népszerűsítő választási plakátokat és reklámfilmet megvizsgálva megállapította, hogy azok a hivatalosan ismert tényekkel ellentétes, valótlan tényközlést tartalmaznak, vagyis azt a látszatot keltik, hogy Pásztor Albert független, nem jelölőszervezet által állított jelölt. A testület álláspontja az, hogy ez a magatartás alkalmas a választók megtévesztésére, hiszen valótlan tény állításával befolyásolhatja a választópolgárok akaratát, választójoguk gyakorlásával kapcsolatos döntéseiket – szerepel a határozatban.

Pokorni: győzelemre számít a Fidesz
szeptember. 23. kedd 19:49

Pokorni Zoltán Fidesz-alelnök szerint a települések többségében jó esély van arra, hogy a jelenlegi kormánypártok elnyerjék a választók bizalmát.

A budapesti XII. kerület polgármesteri tisztségét is betöltő politikus kedden a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nagykállóban megtartott sajtótájékoztatót követően az MTI kérdésére elmondta, a választások előtt minden politikus győzelemre számít és ebben bízik, bár "vannak nehéz körzetek, ahol én magam is csodálkoznék, ha győzni tudnánk". Ezeket "egy kezemen meg tudnám számolni, a települések többségében jó esély van arra, hogy elnyerjük a választók bizalmát" - fűzte hozzá Pokorni Zoltán.

Bagdy visszautasítja Kunhalmi állításait
szeptember. 23. kedd 17:28

Megalapozatlan, súlyos állításnak nevezte Bagdy Gábor főpolgármester-helyettes az MSZP budapesti elnökének keddi, a főváros vagyonvesztéséről szóló nyilatkozatát.

Bagdy Gábor az MTI-nek reagálva azt mondta: úgy látszik, a választási kampány finisének közeledtével "egyre zaklatottabb állapotba kerülnek a baloldali pártok képviselői". Talán ennek tudható be Kunhalmi Ágnes nyilatkozata is, amely szerint "politikai és erkölcsi értelemben hűtlen kezelés" az, hogy Tarlós István főpolgármester "eltékozolta" a főváros vagyonát - tette hozzá.

Áder kinevezte Szijjártót külügyminiszterré
szeptember. 23. kedd 17:17

Kinevezte Áder János államfő külgazdasági és külügyminiszterré Szijjártó Pétert, aki szerdán teheti le a parlamentben a miniszteri esküt.