Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2014-09-19 17:07:00

Mégsem lép vissza Falus Ferenc

Nem Falus Ferenc, hanem Bokros Lajos a legtámogatottabb ellenzéki jelölt Tarlós István kihívói között. Falus egy hete azt mondta, visszalép, ha van nála esélyesebb induló. Most azt mondja, nem lép vissza.

A Nézőpont Intézet felmérése szerint Falus Ferenc csak a harmadik a főpolgármester-jelöltek népszerűségi listáján.

Az ezer fős reprezentatív telefonos közvélemény-kutatás alapján Tarlós Istvánra (Fidesz-KDNP) az összes megkérdezett 38 százaléka szavazna az önkormányzati választáson. Őt Bokros Lajos (Moma) követi 12 százaléknyi szimpatizánssal, míg a baloldal közös jelöltje, Falus Ferenc 8 százaléknyi támogatót tudhat maga mögött. Csárdi Antal (LMP) és Staudt Gábor (Jobbik) 3-3 százaléknyi szimpatizánssal rendelkezik az összes megkérdezett körében.

Bokros a potenciális szavazók körében 14-11-re vezet Falussal szemben, ami azért érdekes, mert Falus az ATV Start című műsorában a múlt héten azt mondta, visszalép, ha van olyan személy, akinek nagyobb az esélye Tarlós ellen.

„Nem biztos, hogy az én javamra kell visszalépni, annak a javára kell visszalépni, akinek a legnagyobb esélye van arra, hogy a városban változást érjen el” – mondta a műsorban Falus.

A Nézőpont felmérése kapcsán megkérdeztük Falust: visszalép-e Bokros javára.

Az alábbi válasz kaptuk: „Nem közvélemény-kutatást kell nyerni, hanem választást – a régi mondás most is igaz. Kutatóintézetek számait ennél mélyebben nem szeretném kommentálni. Végig fogom csinálni ezt a kampányt, az engem jelölő pártok pedig továbbra is támogatnak ebben. Győzni fogunk, leváltjuk Tarlós Istvánt, mert ez a budapestiek érdeke” –írta az atv-hu-nak Falus Ferenc.

atv.hu

További belföldi híreink