Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2014-09-10 10:01:00

Heisler: Vállalhatatlan Zoltai Gusztáv megbízatása

A mostani kerekasztal optimizmusra ad okot, a megbeszélés azzal kezdődött, hogy a kormány komoly gesztusokat tett a zsidóság irányába, és nem kért cserébe vállalhatatlan kompromisszumot – ezt Heisler András mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének elnöke szerint az mindenképpen jó, hogy újra párbeszéd van a kormánnyal. A szervezet vezetője elmondta: amikor a konfliktus kirobbant, a Mazsihisz hozott egy határozatot, három feltételük volt, ezek a feltételek még mindig nem teljesültek, a bojkott továbbra is áll. Hozzátette: a kormányzat épület felújításra tett ígéretet a zsidó szervezeteknek.

Azzal kapcsolatban, hogy Zoltai Gusztáv lett Lázár János tanácsadója, Heisler András azt mondta: a Magyar Hírlapból tudta meg, hogy a Mazsihisz volt ügyvezető igazgatója tanácsadó lett. Elképedtem, ahogy mindenki a zsidó közösségben, ez egy nem várt fejlemény – fogalmazott. A Mazsihisz elnöke szerint ez nem feltétlenül egy egészséges fejlemény, de nem tulajdonít neki nagy jelentőséget. A szervezet vezetője elmondta: a Mazsihisznek nem származik előnye abból, hogy Zoltai Gusztáv tanácsadó lett, nem ez a meghatározó a kormánnyal való kapcsolatukban. Heisler András kijelentette: Zoltai Gusztáv mostani megbízatása vállalhatatlan.

Szóljon hozzá:

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink