Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2014-09-10 19:31:00

Csepreghy az ATV-ben: Norvégia két évig a füle botját se mozdította

Norvégia két éven keresztül nem volt hajlandó érdemi vizsgálatot indítani a Norvég Civil Alap kifizetéseivel kapcsolatban annak ellenére, hogy a magyar kormány folyamatosan jelezte Oslónak a döntéshozatallal kapcsolatos kifogásait. Erről Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség helyettes államtitkára beszélt az ATV Hírvita című műsorában szerda este.

A helyettes államtitkár Ligeti Miklóssal, a Transparency International Magyarország jogi igazgatójával vitázott a műsorban. Azzal kapcsolatban, hogy a Norvég Civil Alap után a Svájci Civil Alap lebonyolításával kapcsolatos iratok átadására szólította fel az Ökotárs Alapítványt a Kehi, Csepreghy Nándor a Hírvitában Krug Emília műsorvezető kérdésére elmondta: nincs tudomása arról, hogy a magyar és a svájci kormány között hasonló vita lenne a magyarországi Svájci Civil Alap működésével kapcsolatban.

Csepreghy szerint nem kizárt, hogy a Kehi azért kérte a Svájci Civil Alap lebonyolításával kapcsolatos dokumentumokat az Ökotárstól, mert az ellenőrök a Norvég és a Svájci Civil Alapok közötti szabálytalan keresztfinanszírozásra utaló jelekre bukkanhattak az eddig bekért dokumentumok vizsgálata során.

Szóljon hozzá:

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink