Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2014-09-09 06:42:00

Lázár tanácsadója lett Zoltai, Heisler megdöbbent

Zoltai Gusztáv, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének volt ügyvezetője Lázár János tanácsadója lett a Magyar Hírlap szerint.

A Magyar Hírlap értesülése szerint szeptembertől a kormány munkáját segíti Zoltai Gusztáv, a Mazsihisz volt ügyvezető igazgatója. A lap úgy tudja, hogy a volt igazgató Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter tanácsadójaként látja el feladatát.

A Magyar Hírlap keddi cikkében emlékeztet arra, hogy a miniszter mára hívta össze a Zsidó Közösségi Kerekasztal ülését. A miniszter kifejtette, a kormány stratégiai jelentőségűnek tartja a magyarországi zsidó közösségekkel való együttműködést, ugyanakkor szerinte ezt az elmúlt időszakban számos kérdés megnehezítette. Szerinte több esetben maguk a zsidó közösségek kérdőjelezték meg a nevükben véleményt formálók képviseleti jogosultságát. 

Heisler megdöbbent

Heisler András, a Mazsihisz elnöke sokkolónak minősítette hírt (amely néhány órával a Lázár János által összehívott Zsidó Közösségi Kerekasztal ülésének kezdete előtt jelent meg). Heisler a Népszabadság kérdésére kijelentette: „amennyiben igaz a hír, amit hitetlenkedve és megdöbbenéssel olvastam, akkor ennek a megbízatásnak az elfogadásával Zoltai Gusztáv romba döntötte egyébként sem makulátlan életművét”.

A miniszter a keddi ülés napirendjére javasolta a zsidó temetőkről és az antiszemitizmus monitorozásáról való tárgyalást. Tizennégy zsidó szervezet a Sorsok Házáról, az oktatási együttműködés továbbfejlesztéséről, a zsidó civil élet támogatásáról és a progresszív zsidó egyházak státusának áttekintéséről egyeztetne - írja az újság.

atv.hu / MTI / Magyar Hírlap

Ajánlom

További belföldi híreink