Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2014-09-09 16:29:00

Auschwitzban örült a győzelemnek a Jobbik jelöltje

Közösségi oldalán náci tábornok a példaképe, de mindez csupán félreértés. Mondja ő.

Érdekes dolgokat találtunk Hajnády Kristóf Facebook oldalán. Hajnády a Jobbik Ifjúsági Mozgalom füzesabonyi képviselőjelöltje, indul az októberi önkormányzati választáson.

Példaképei között szerepel Alfred Jodl náci háborús bűnös, saját magáról pedig egy Auschwitzban készült fotót posztolt a haláltáborral a háttérben.

Hajnády az atv.hu megkeresésére azt mondta, „nincs tudomása arról, hogy győzelmi jelet mutatott volna Auschwitzban”.

Ha mégis ez történt, akkor „nem szándékosan csinálta.” Védekezésül hozzátette, hogy amikor a kép készült (egy vagy két éve, erre nem emlékszik pontosan), még nem volt benne a politikai életben. Hangsúlyozta, hogy most sem tagja a Jobbiknak, csak a Jobbik Ifjúsági Tagozatának, ahova idén tavasszal csatlakozott. 

Alfred Jodl-lal kapcsolatosan azt mondta, nem tudja, hogy került a példaképei közé. Valószínűnek tartja, hogy „Facebook használat közben lájkolt egy oldalt, ami automatikusan hozzárendelte a példaképeihez” a háborús bűnöst, akit egyébként a nürnbergi per során kötél általi halálra ítéltek. (Ilyen automatizmus nincs a Facebook-on - A szerk.) Hajnády állítja, Jodl nem a példaképe, mivel egészen más értékeket képvisel. Szerinte „valamilyen történelmi portál, például a Múlt-kor cikkének olvasása közben” kattinthatott véletlenül olyan linkre, ami végül a profiljához rendelte Jodl oldalát.

Érdekes, hogy Hitler egyik fotója is felkerült a Jobbik jelöltjének oldalára, amihez Hajnády kommentet is írt: „…majd segít a Füh… izé, szerencse.”  

Hajnády pár perccel lapunk megkeresése után elrejtette példaképeit a közösségi oldalon.   

Szóljon hozzá:


atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink