Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2014-09-08 05:10:00

Orbán lenullázná a balliberális oldalt

A kormány nem enged, marad a reklámadó – ezt sajtóhírek szerint a tizenharmadik kötcsei pikniken mondta Orbán Viktor. A Népszabadság szerint a kormányfő ezzel a kijelentéssel foglalt állást az Orbán – Simicska háború kérdésében. A választási kampányról azt mondta: a balliberális oldal lenullázása a cél. Az orosz-ukrán helyzetet pedig úgy értékelte, hogy a gazdaságban galambok, a védelemben sasok leszünk.

A meghívottakon kívül a miniszterelnök beszédét senki sem hallgathatta, pedig több aktuális kérdést is érintett. Kiszivárgott hírek szerint az önkormányzati választásról például azt mondta: úgy kell nyerni, hogy a balliberálisok esélye arra, hogy visszatérjenek a hatalomba, a nullával legyen egyenlő.

Nyitrai Zsolt szerint a kormányfő arra utalt, hogy az emberek érdekében le kell számolni „a bukott Gyurcsány és Bajnai-korszak” politikusaival, akik eladósították a településeket. „Nekünk kell szembesíteni a választópolgárokat azzal, hogy a következő hónapokban mire számíthatnak, ha a baloldal nyer, és nyilván a választópolgárok döntése lesz majd október 12-én, hogy mit választanak hosszas morfondírozás után”- magyarázta a fideszes képviselő.

A szocialisták szerint elfogadhatatlan, amit Orbán Viktor mondott. Tóbiás József azt mondta, demokráciában ellenfelek vannak és nem ellenségek.

"Világosan látszik, hogy csak a Fidesz kampánya az, ami a miniszterelnök szájából elhangzik, miközben a szocialisták az emberekkel közösen, helyi közösségek együttműködésével akarják visszaadni az önkormányzatiságot"- nyilatkozta az MSZP elnöke.

A miniszterelnök szavait Karácsony Gergely sem hagyta szó nélkül, a politikus üzent is Orbán Viktornak. „Magyarország egy úgynevezett demokrácia. Lehet, hogy ez neki nem tűnt fel és majd a választók eldöntik, hogy milyen mértékben adnak hitelt az ellenzéki politikusoknak. Mi itt Zuglóban azon dolgozunk, hogy a parlamenti választási eredménynek megfelelően egy balközép győzelem legyen”- ecsetelte a PM társelnöke.

A miniszterelnök beszédében kitért az orosz-ukrán konfliktusra is. Magyarország helyét úgy határozta meg, hogy „katonai szempontból sasok, gazdasági szempontból galambok leszünk”. Az Orbán- Simicska háborúra utalva pedig azt mondta: nem enged, a kormány diktál és marad a reklámadó.

Szóljon hozzá:

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink