Itthon

Elmaradt a rendkívüli ülés, Schmuck elmondta, miért léptek vissza - frissül

Tarlós: ha valaki dolgozni akar, az be tud jönni reggel 7-re
szeptember. 9. kedd 8:58

"A szocialisták performansz céljából hívatták össze a mai rendkívüli közgyűlést" – mondta újságírói kérdésre válaszolva Tarlós István főpolgármester a közgyűlés meghiúsult ülése után. Hangsúlyozta: a szocialisták teljesen váratlanul, egyetlen előterjesztés készítése nélkül hívatták össze a közgyűlést, többek között olyan javaslatokat kérdésként megfogalmazva, hogy miért nincs átadva a MOL Bubi, holott tegnap átadták. Ez nem értelmes dolog – tette hozzá.

Tarlós István emlékeztetett rá: az előző önkormányzati ciklusban volt rá példa, hogy a közgyűlés ülését késő estére hívták össze. A főpolgármester úgy fogalmazott: ha valaki dolgozni akar a városért, az be tud jönni reggel 7 órára, az ülés meghirdetett kezdeti időpontjára. A szocialisták a tanároknak, orvosoknak, munkásoknak kellene magyarázatot adjanak, hogy részükről mi ez a kényelem – jegyezte meg.

Ökotárs: panasszal fogunk élni a házkutatás miatt
szeptember. 9. kedd 8:54

Az alapítvány vezetője elmondta, számítottak rá, hogy a büntetőfeljelentések kapcsán további kérdéseket fognak nekik feltenni, "de meglepő és némileg sokkoló volt, hogy hétfő reggel ilyen nagy erőkkel vonult fel a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI)".

Móra Veronika szerint nem kaptak részletes tájékoztatást arról, mi alapozza meg az egész eljárást, a rendőrök egy határozatot hoztak, hogy a bűncselekményekkel kapcsolatosan milyen dokumentumokat keresnek. "Minket igazán az háborított föl, hogy a rendőrség már korábban is kért tőlünk dokumentumokat, ha kérik, akkor most is elküldtük volna és nem kellett volna ez a hercehurca hozzá"- magyarázta az Ökotárs Alapítvány vezetője, majd hozzátette: "panasszal fogunk élni a házkutatás ténye miatt".

Schiffer: nem szokásos az ilyen megszállás
szeptember. 9. kedd 8:24

Az LMP társelnökét reggel az ATV-ben arról faggattuk, mi a véleménye az Ökotárs Alapítványnál történtekről:

Schmuck elmondta, miért léptek vissza Fürst Izabella mögül
szeptember. 9. kedd 8:21

A Szociáldemokraták Magyar Polgári Pártjának elnöke szerint főpolgármester-jelöltjük "olyan hibát jelentett be hétfőn, ami nem kiküszöbölhető".

Tételes elszámolást akarnak Tarlóstól
szeptember. 9. kedd 8:19

Az MSZP és az Együtt-PM azzal a szándékkal kérte a fővárosi közgyűlés összehívását, hogy azon tételes elszámolást kérjen Tarlós Istvántól, a főpolgármester elmúlt négyéves teljesítményéről. Erről Horváth Csaba, az MSZP budapesti frakcióvezetője és Kaltenbach Jenő Együtt-PM-es független fővárosi képviselő beszélt újságíróknak kedden, a kormánypárti képviselők távolmaradása miatt sikertelenül összehívott közgyűlési ülés után.

Horváth Csaba elmondta, azt szerették volna elérni, hogy a városvezetés számoljon el az elmúlt négy év megoldatlan problémáival, így például a BKV-finanszírozás nehézségeivel, a Bálna üzemeltetésének gondjaival, valamint a csömöri szemétégető megépítése körüli problémákkal, amely miatt uniós források is veszélybe kerültek.

Elmaradt a Fővárosi Közgyűlés rendkívüli ülése
szeptember. 9. kedd 8:10

Határozatképtelenség miatt elmaradt a Fővárosi Közgyűlés kedd reggelre összehívott, szocialista és független képviselők által kezdeményezett rendkívüli ülése. Tarlós István főpolgármester azért állapította meg a határozatképtelenséget, mert a 34 tagú testületből rajta kívül mindössze heten voltak a teremben.

A rendkívüli ülésen nem jelentek meg a Fidesz-KDNP és a Jobbik képviselői, a szocialisták közül öten, a függetlenek közül pedig ketten mentek el a reggel hét órára összehívott ülésen.

Lázár tanácsadója lett Zoltai Gusztáv
szeptember. 9. kedd 6:56

Zoltai Gusztáv, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének volt ügyvezetője Lázár János tanácsadója lett a Magyar Hírlap szerint. A Magyar Hírlap értesülése szerint szeptembertől a kormány munkáját segíti Zoltai Gusztáv, a Mazsihisz volt ügyvezető igazgatója. A lap úgy tudja, hogy a volt igazgató Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter tanácsadójaként látja el feladatát.

A Magyar Hírlap keddi cikkében emlékeztet arra, hogy a miniszter mára hívta össze a Zsidó Közösségi Kerekasztal ülését. A miniszter kifejtette, a kormány stratégiai jelentőségűnek tartja a magyarországi zsidó közösségekkel való együttműködést, ugyanakkor szerinte ezt az elmúlt időszakban számos kérdés megnehezítette. Szerinte több esetben maguk a zsidó közösségek kérdőjelezték meg a nevükben véleményt formálók képviseleti jogosultságát.

Falus: nem az unokáival fagyizó nagyapaként mentem az Ökotárshoz
szeptember. 9. kedd 6:55

"Tudatosan mentem" az Ökotárs Alapítvány irodája elé, hogy kifejezzem szolidaritásomat - áll Falus Ferenc, a baloldali pártok főpolgármester-jelöltjének hétfő esti közleményében, amelyet azt követően küldött az MTI-nek, hogy a hvg.hu hírportál azt írta: fagyizni ment a politikus, arra sétált és ott ragadt beszélgetni.

A közlemény után nem sokkal Facebook-oldalán is kommentálta a történteket. "Gyomorforgatónak tartom azokat a putyini módszereket, amelyekkel félelmet keltő módon, komoly rendőri erővel megrohamozzák az Ökotárs Alapítvány irodáit" - írta Falus Ferenc.

Kövér: az önkormányzatok és a kormányzat nem egymás ellenségei
szeptember. 9. kedd 6:25

Minden önkormányzati választáson az országos politikai erők is megméretnek, befolyásolják a helyi eredményeket, hiszen visszatükröződnek azok a választói vélemények, amelyeket az emberek egyik vagy másik pártról kialakítottak - mondta az Országgyűlés elnöke hétfőn a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Mezőtúron a Fidesz-KDNP lakossági fóruma előtti sajtótájékoztatón. Részletek itt.

Falus: egy könyvelés ellenőrzéséhez nem kell a rendőrség
szeptember. 8. hétfő 20:59