Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2014-09-09 08:22:00

Elmaradt a rendkívüli ülés, Schmuck elmondta, miért léptek vissza - frissül

Folyamatosan frissülő hírek!

Egy hónappal az önkormányzati választás előtt besűrűsödtek az eseménnyel kapcsolatos hírek, ezért az atv.hu mindenki mást megelőzve folyamatosan frissülő hírfolyammal fordul rá a várva várt megmérettetésre.

 • Tarlós: ha valaki dolgozni akar, az be tud jönni reggel 7-re

  szeptember 09.kedd 08:58

  "A szocialisták performansz céljából hívatták össze a mai rendkívüli közgyűlést" – mondta újságírói kérdésre válaszolva Tarlós István főpolgármester a közgyűlés meghiúsult ülése után. Hangsúlyozta: a szocialisták teljesen váratlanul, egyetlen előterjesztés készítése nélkül hívatták össze a közgyűlést, többek között olyan javaslatokat kérdésként megfogalmazva, hogy miért nincs átadva a MOL Bubi, holott tegnap átadták. Ez nem értelmes dolog – tette hozzá.

  Tarlós István emlékeztetett rá: az előző önkormányzati ciklusban volt rá példa, hogy a közgyűlés ülését késő estére hívták össze. A főpolgármester úgy fogalmazott: ha valaki dolgozni akar a városért, az be tud jönni reggel 7 órára, az ülés meghirdetett kezdeti időpontjára. A szocialisták a tanároknak, orvosoknak, munkásoknak kellene magyarázatot adjanak, hogy részükről mi ez a kényelem – jegyezte meg.

 • Ökotárs: panasszal fogunk élni a házkutatás miatt

  szeptember 09.kedd 08:54

  Az alapítvány vezetője elmondta, számítottak rá, hogy a büntetőfeljelentések kapcsán további kérdéseket fognak nekik feltenni, "de meglepő és némileg sokkoló volt, hogy hétfő reggel ilyen nagy erőkkel vonult fel a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI)".

  Móra Veronika szerint nem kaptak részletes tájékoztatást arról, mi alapozza meg az egész eljárást, a rendőrök egy határozatot hoztak, hogy a bűncselekményekkel kapcsolatosan milyen dokumentumokat keresnek. "Minket igazán az háborított föl, hogy a rendőrség már korábban is kért tőlünk dokumentumokat, ha kérik, akkor most is elküldtük volna és nem kellett volna ez a hercehurca hozzá"- magyarázta az Ökotárs Alapítvány vezetője, majd hozzátette: "panasszal fogunk élni a házkutatás ténye miatt".

 • Schiffer: nem szokásos az ilyen megszállás

  szeptember 09.kedd 08:24

  Az LMP társelnökét reggel az ATV-ben arról faggattuk, mi a véleménye az Ökotárs Alapítványnál történtekről:

 • Schmuck elmondta, miért léptek vissza Fürst Izabella mögül

  szeptember 09.kedd 08:21

  A Szociáldemokraták Magyar Polgári Pártjának elnöke szerint főpolgármester-jelöltjük "olyan hibát jelentett be hétfőn, ami nem kiküszöbölhető".

 • Tételes elszámolást akarnak Tarlóstól

  szeptember 09.kedd 08:19

  Az MSZP és az Együtt-PM azzal a szándékkal kérte a fővárosi közgyűlés összehívását, hogy azon tételes elszámolást kérjen Tarlós Istvántól, a főpolgármester elmúlt négyéves teljesítményéről. Erről Horváth Csaba, az MSZP budapesti frakcióvezetője és Kaltenbach Jenő Együtt-PM-es független fővárosi képviselő beszélt újságíróknak kedden, a kormánypárti képviselők távolmaradása miatt sikertelenül összehívott közgyűlési ülés után.

  Horváth Csaba elmondta, azt szerették volna elérni, hogy a városvezetés számoljon el az elmúlt négy év megoldatlan problémáival, így például a BKV-finanszírozás nehézségeivel, a Bálna üzemeltetésének gondjaival, valamint a csömöri szemétégető megépítése körüli problémákkal, amely miatt uniós források is veszélybe kerültek.

 • Elmaradt a Fővárosi Közgyűlés rendkívüli ülése

  szeptember 09.kedd 08:10

  Határozatképtelenség miatt elmaradt a Fővárosi Közgyűlés kedd reggelre összehívott, szocialista és független képviselők által kezdeményezett rendkívüli ülése. Tarlós István főpolgármester azért állapította meg a határozatképtelenséget, mert a 34 tagú testületből rajta kívül mindössze heten voltak a teremben.

  A rendkívüli ülésen nem jelentek meg a Fidesz-KDNP és a Jobbik képviselői, a szocialisták közül öten, a függetlenek közül pedig ketten mentek el a reggel hét órára összehívott ülésen.

 • Lázár tanácsadója lett Zoltai Gusztáv

  szeptember 09.kedd 06:56

  Zoltai Gusztáv, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének volt ügyvezetője Lázár János tanácsadója lett a Magyar Hírlap szerint. A Magyar Hírlap értesülése szerint szeptembertől a kormány munkáját segíti Zoltai Gusztáv, a Mazsihisz volt ügyvezető igazgatója. A lap úgy tudja, hogy a volt igazgató Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter tanácsadójaként látja el feladatát.

  A Magyar Hírlap keddi cikkében emlékeztet arra, hogy a miniszter mára hívta össze a Zsidó Közösségi Kerekasztal ülését. A miniszter kifejtette, a kormány stratégiai jelentőségűnek tartja a magyarországi zsidó közösségekkel való együttműködést, ugyanakkor szerinte ezt az elmúlt időszakban számos kérdés megnehezítette. Szerinte több esetben maguk a zsidó közösségek kérdőjelezték meg a nevükben véleményt formálók képviseleti jogosultságát.

 • Falus: nem az unokáival fagyizó nagyapaként mentem az Ökotárshoz

  szeptember 09.kedd 06:55

  "Tudatosan mentem" az Ökotárs Alapítvány irodája elé, hogy kifejezzem szolidaritásomat - áll Falus Ferenc, a baloldali pártok főpolgármester-jelöltjének hétfő esti közleményében, amelyet azt követően küldött az MTI-nek, hogy a hvg.hu hírportál azt írta: fagyizni ment a politikus, arra sétált és ott ragadt beszélgetni.

  A közlemény után nem sokkal Facebook-oldalán is kommentálta a történteket. "Gyomorforgatónak tartom azokat a putyini módszereket, amelyekkel félelmet keltő módon, komoly rendőri erővel megrohamozzák az Ökotárs Alapítvány irodáit" - írta Falus Ferenc.

 • Kövér: az önkormányzatok és a kormányzat nem egymás ellenségei

  szeptember 09.kedd 06:25

  Minden önkormányzati választáson az országos politikai erők is megméretnek, befolyásolják a helyi eredményeket, hiszen visszatükröződnek azok a választói vélemények, amelyeket az emberek egyik vagy másik pártról kialakítottak - mondta az Országgyűlés elnöke hétfőn a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Mezőtúron a Fidesz-KDNP lakossági fóruma előtti sajtótájékoztatón. Részletek itt.

 • Falus: egy könyvelés ellenőrzéséhez nem kell a rendőrség

  szeptember 08.hétfő 20:59

 • Hatalmas BKV-jeggyel tartott sajtótájékoztatót Bodnár

  szeptember 08.hétfő 20:56

 • Kövér: erről szólnak a helyi választások

  szeptember 08.hétfő 19:41

  Minden önkormányzati választáson az országos politikai erők is megméretnek, befolyásolják a helyi eredményeket, hiszen visszatükröződnek azok a választói vélemények, amelyeket az emberek egyik vagy másik pártról kialakítottak - mondta az Országgyűlés elnöke hétfőn Mezőtúron a Fidesz-KDNP lakossági fóruma előtti sajtótájékoztatón. Kövér László hozzátette, hogy ennek egyik legjobb példája a 2006-os őszi választás volt, amikor az őszödi beszéd kiszivárgásának hatására a Fidesz-KDNP jelöltjei elsöprő győzelmet arattak, és ezt 2010-ben újabb sikerekkel még fokozták is. Alapvetően azonban arról szól egy helyi választás - folytatta a politikus -, hogy az adott település vezetésére megfelelő, rátermett, okos, gondos és becsületes embereket találjanak, és ha ezekre rátalál a közösség, akkor általában ragaszkodni is szokott hozzájuk.

 • Kisorsolták a főpolgármester-jelöltek szavazólapi sorrendjét

  szeptember 08.hétfő 17:41

  Kisorsolták a főpolgármester-jelöltek szavazólapi sorrendjét hétfő délután a Fővárosi Választási Bizottságon, eszerint a lapon várhatóan tíz jelölt neve szerepel majd.

  Az október 12-én a budapesti választók a következő sorrendben szerepelnek majd:


      1. Galyas István (független)
      2. Tarlós István (Fidesz-KDNP)
      3. Csárdi Antal (LMP)
      4. Bokros Lajos András (Modern Magyarország Mozgalom Párt)
      5. Bodnár Zoltán György (Magyar Liberális Párt)
      6. Magyar György (független)
      7. Thürmer Gyula (Magyar Munkáspárt)
      8. Ács László (Zöldek Pártja)
      9. Falus Ferenc (Együtt-PM)
      10. Staudt Gábor (Jobbik Magyarországért Mozgalom)

 • Nyilvántartásba vették Falust és Csárdit

  szeptember 08.hétfő 17:39

  Nyilvántartásba vette Falus Ferencet, az Együtt-PM, valamint Csárdi Antalt, az LMP főpolgármester-jelöltjét a Fővárosi Választási Bizottság (FVB) hétfő késő délutáni ülésén. A Fővárosi Választási Iroda (FVI) munkatársai a leadott ajánlások ellenőrzésekor megállapították, hogy mindkét jelölt a szükséges ötezernél több érvényes ajánlást gyűjtött össze.
    
  A mostani választáson már nem kell minden leadott ajánlást ellenőrizniük a választási irodáknak, elegendő annyit, ahány után biztonsággal állítható, hogy a jelölt összegyűjtötte a szükséges számú ajánlást. Az FVB egyhangúlag vette nyilvántartásba Falus Ferencet és Csárdi Antalt.

 • Bubival szelfizett Falus

  szeptember 08.hétfő 16:58
 • Bejegyezték az MKKP-t

  szeptember 08.hétfő 16:48
 • Lejárt a jelöltállítási határidő

  szeptember 08.hétfő 16:34

  Hétfő délután négy órakor lejárt az ajánlásgyűjtési és jelöltállítási határidő az októberi önkormányzati választásra. A jelöltek közül sokan az utolsó órákban adták le ajánlóíveiket a helyi választási bizottságoknál.

 • Te meg én

  szeptember 08.hétfő 15:53

  Dallal kampányol Balaicz Zoltán, a Fidesz-KDNP zalaegerszegi polgármesterjelöltje. (Forrás: hvg.hu)

 • KDNP: Juhász valljon színt!

  szeptember 08.hétfő 15:27

  A KDNP felszólítja Juhász Pétert, az Együtt-PM belvárosi polgármesterjelöltjét, valljon színt, igaz-e a róla megjelent hír, miszerint korábban kábítószerrel való visszaélés miatt marasztalták el. A KDNP szerint amennyiben igazak a megjelent sajtóinformációk, akkor Juhász Péternek, az Együtt-PM belvárosi polgármesterjelöltjének haladéktalanul távoznia kell a közéletből, és vissza kell lépnie a polgármester jelöltségtől.
      
  Mint írták, Bajnai Gordonnak és csapatának végig kellene gondolnia, hogy milyen emberekkel veszi magát körül és milyen üzenetet hordoznak az ehhez hasonló botrányaik. A kereszténydemokraták hisznek abban, hogy az ön- és közveszélyes emberekkel nem lehet rendezett, élhető és tiszta várost építeni - írták.

 • Kiléptek Fürst Izabella mögül a szocdemek

  szeptember 08.hétfő 14:54

  Visszaléptették a főpolgármester-jelöltségtől Fürst Izabellát a szocdemek. A döntés okaira nem tértek ki a közleményben, de elárulták: Fürst Izabella a döntést tudomásul vette, és minden érintettől bocsánatot kér.

 • Velez Árpád beperli Németh Gábort

  szeptember 08.hétfő 13:53

  Velez Árpád, az MSZP országgyűlési képviselője a mai napon rágalmazásért feljelentést tett Németh Gábor, az Egyenlítő blog volt főszerkesztője ellen az általa a sajtóban sorozatosan megjelentetett valótlanságok miatt- közölte az MSZP. A párt hozzátette: "az MSZP jogi lépéseket tesz minden olyan sajtóorgánum ellen, amely Németh Gábor valótlan állításait közli".

  A közleményből nem derül ki, de nyakunkat tennénk rá - illetve a miénket nem, de egy önként jelentkezőét -, hogy az Egyenlítő blog körüli vita áll a háttérben. Németh azt állította, hogy az MSZP ellopta tőle, pedig ő odaadta volna szép szóra, plusz 35 millió forintért.

 • Tarlós wellnessezni küldte a baloldali ellenzéket

  szeptember 08.hétfő 13:40

  A főpolgármester szerint a baloldali ellenzék kezdeményezett egy rendkívüli fővárosi közgyűlési ülést, majd bejelentették, hogy a túl korai kezdés miatt nem mennek el. Az MSZP szerint Tarlós nem tud, vagy nem akar elszámolni főpolgármesterségének 4 évével. Bővebben...

 • Nem tudták meghallgatni Matolcsyt

  szeptember 08.hétfő 13:39

  A kormánypárti képviselők távolmaradása miatt nem tudta megtartani az Országgyűlés költségvetési bizottsága hétfőre meghirdetett ülését, amelyen az ellenzék Matolcsy Györgyöt, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnökét szerette volna meghallgatni a jegybank közelmúltban nyilvánosságra került költéseinek ügyében. A kormánypártok és az MNB korábban jelezte: törvénytelennek tartják a testület összehívását.

  Burány Sándor, a bizottság szocialista elnöke újságíróknak elmondta, a céljuk az volt, hogy tájékoztatást kérjenek a jegybank közpénzből megvalósított befektetéseiről, azok államháztartásra és államadósságra gyakorolt hatásairól. Emlékeztetett, az elmúlt hetekben került nyilvánosságra, hogy a jegybank közgazdászképzés céljából több mint kétszázmilliárd forintot adott saját alapítványainak, emellett megvásárolta a tiszaroffi kastélyszállót, valamint a budapesti Eiffel Palace irodaházat. A szocialista politikus közölte, a sikertelen bizottság ülés miatt egyéni képviselői indítványban kezdeményezi, hogy az Állami Számvevőszék (ÁSZ) rendkívüli ellenőrzés keretében vizsgálódjon az MNB-nél. 

 • Balog: hatékony, fenntartható, rugalmas felsőoktatást

  szeptember 08.hétfő 12:17

  A magyar kormány versenyképes, hatékony, fenntartható és rugalmas felsőoktatást szeretne, amely valódi értékeken nyugszik, és ebben nagyon fontos az állami szerepvállalás - mondta az emberi erőforrások minisztere a Budapesti Gazdasági Főiskola tanévnyitóján hétfőn a fővárosban.

  Balog Zoltán kifejtette: az átalakításnak racionálisnak kell lennie, és lehet, hogy egy szak nem öt, hanem két helyen indul majd, de ott az eddigieknél magasabb színvonalon. Rögzítette: pénzt nem vesznek, el, csak máshol és máshogyan adnak majd. Fontos, hogy ahol nincs alternatívája a felsőoktatásnak, ne szűnhessen meg képzés - hangsúlyozta a miniszter, és megjegyezte: a bolognai rendszert tíz év után felül kell vizsgálni. 

 • Együtt-PM: Tarlósnak nincs programja

  szeptember 08.hétfő 11:30

  "Már megszokhattuk, hogy Tarlós István megoldások helyett kifogásokat keres. Miközben újabb és újabb műbalhékba keveredett a kormánnyal, a főpolgármester tétlenül és tehetetlenül nézte végig, hogy a kabinet négy év alatt szinte mindent elvett a Budapesttől, amit csak lehetett. A közösségi közlekedés – a látványos sikerpropaganda ellenére – továbbra is válságban van, az állami finanszírozás továbbra sem megoldott, a hármas metró üzemzavarai mindennaposak, a harmincéves szerelvények lecserélése helyett azok felújításáról döntöttek – szerintünk hibásan – és még ez is évekbe telik"- reagált Tarlós nyilatkozatára az Együtt-PM.

  A pártszövetség szerint "Tarlós Istvánnak ráadásul továbbra sincs semmi olyasmije, ami akár csak programtervezetnek is nevezhető". Hozzáteszik: "Falus Ferenc bármilyen, Tarlós István által megjelölt időpontban kész vitatkozni azokról, természetesen a nyilvánosság előtt. Bízunk benne, hogy a regnáló főpolgármester nem fog megfutamodni, és üzengetés helyett szembe mer nézni kihívójával"- írják.

 • Összegyűjtötte az aláírásokat Bodnár is

  szeptember 08.hétfő 11:21

  Összegyűjtötte és a tervek szerint hétfőn délután le is adja az induláshoz szükséges támogató aláírásokat a Magyar Liberális Párt (MLP) főpolgármester-jelöltje.

  Bodnár Zoltán ezt hétfői, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) épülete előtt tartott sajtótájékoztatóján jelentette be, amelyen bírálta az elmaradt fővárosi közlekedési fejlesztéseket. A politikus azt mondta, közel hétezer támogató aláírást gyűjtöttek össze egy igen intenzív kampány során. Az induláshoz ötezer érvényes aláírás szükséges.

 • "AZ MNB nemzeti célokat szolgáló közösségi vagyont teremt"

  szeptember 08.hétfő 10:49

  A jegybank működésének ellenőrzése nem az Országgyűlés költségvetési bizottságának, hanem az Országgyűlés gazdasági bizottságának hatáskörébe tartozik - ismételte meg közleményében az MNB, és a jegybank működését illetően törvénytelennek minősítette az Országgyűlés költségvetési bizottságának a testület szocialista elnöke által történt összehívását.  Az MNB már a múlt héten közölte, hogy - hasonló megfontolások alapján - Matolcsy György nem vesz részt a bizottság hétfői ülésén.

  A hétfői közleményben kiemelik, hogy a jegybanktörvény szerint az MNB elsődleges céljának teljesítése esetén támogatja a kormány gazdaságpolitikáját. Ennek keretében került sor többek között az alapkamat csökkentésére, a növekedési hitelprogram elindítására, és a jegybank társadalmi felelősségvállalási programjának megvalósítására - áll a közleményben. A Magyar Nemzeti Bank a jegybanki eszközrendszert és forrásokat - elsődleges céljának és alapvető feladatainak veszélyeztetése nélkül - továbbra is a kiegyensúlyozott, átlátható és fenntartható gazdálkodás elvének érvényesítésével működteti, arra törekedve, hogy a központi költségvetésnek a jegybank felé fennálló térítési kötelezettsége ne keletkezzen, vagyis ne terhelje az adófizetőket, hangsúlyozza a jegybank közleménye. Az MNB közpénzből gazdálkodik, döntéseivel - így például alapítványai létrehozatalával - az MNB közvagyont, nemzeti célokat szolgáló közösségi vagyont teremt.

 • MNB: korlátozni akarja az ellenzék a jegybank függetlenségét

  szeptember 08.hétfő 10:49

  A Magyar Nemzeti Bank (MNB) a jegybanki függetlenség korlátozására tett próbálkozásnak tartja egyebek mellett az Országgyűlés költségvetési bizottságának hétfői összehívását, és leszögezi, hogy az MNB közpénzből közvagyont, nemzeti célokat szolgáló közösségi vagyont teremt.

  A költségvetési bizottságot hétfőre Burány Sándor, a testület MSZP-s elnöke hívta össze, miután azt az MSZP, az LMP és az Együtt-PM is kezdeményezte. Az elnök az MTI-nek korábban elmondta, hogy az ülésen Matolcsy György és a jegybank felügyelőbizottsági tagjainak meghallgatását tervezik, az MNB ingatlanvásárlásairól és az alapítványainak juttatott 200 milliárd forintról. 

 • LMP: önrendelkezési szabadságot a helyi közösségeknek

  szeptember 08.hétfő 10:33

  A helyi közösségek önrendelkezési szabadságának megvalósítását, valamint az igazságosság, a fenntarthatóság és a részvétel elvének következetes érvényesítését tűzi ki célul az LMP – jelentette ki a párt veszprémi polgármesterjelöltje hétfői sajtótájékoztatóján.

  Gerstmár Ferenc azt mondta, az LMP valódi képviseletet kíván nyújtani az embereknek, jelöltjeik új felfogást honosítanának meg a helyi politikában, amely csak az állampolgárokkal együtt válhat teljessé.

 • Délután sorsolás

  szeptember 08.hétfő 10:07

  Az ajánlóívek leadása után, hétfő délután sorsolják ki a helyi választási bizottságok, hogy az október 12-i önkormányzati választáson milyen sorrendben követik egymást polgármester- és képviselőjelöltek a szavazólapokon. A testületek a sorsolás módjáról szabadon határozhatnak.

  A sorsolások - ahogy a bizottságok valamennyi ülése - nyilvánosak, így azokon a média munkatársai és a jelöltek, illetve a képviselők is részt vehetnek. Azért hétfő délután 4 óra után kezdődnek a sorsolások, mert ez a határideje annak, hogy a polgármester- és képviselőjelöltek leadják az íveken gyűjtött, őket támogató aláírásokat. Akinek sikerül addig a korábban meghatározott számú érvényes ajánlást összegyűjtenie, hivatalos jelöltté válik, és felkerülhet a szavazólapra. A korábbi választásokon a jelöltek még (választástípustól függően) sorsolási vagy abc-sorrendben szerepeltek, az új törvény azonban - az esélyegyenlőség érvényesülése miatt - sorsolást ír elő. A jogszabály azonban nem határozza meg a sorsolás módját és szabályait, így akár kalapból is kihúzhatják a jelöltek nevét. 

 • Sose indultak még ilyen kevesen

  szeptember 08.hétfő 09:39

  Minden korábbinál szegényesebb lesz a kínálat az október 12-i önkormányzati választáson. A vasárnapi adatok szerint egy-egy posztért átlagosan csak ketten versengenek- írja a nol.hu. Korábban több mint 800 – többségében civil – szervezet próbálkozott az önkormányzati választáson, most kétszáznál alig vannak többen. Akkor a nyolcezret is meghaladta a polgármesterjelöltek száma, az egyéni képviselői mandátumokért 78 ezren versengtek.

  A vasárnapi adatok szerint viszont a településvezetői posztra úgy ötezren, a képviselői tisztségre pedig nagyjából harmincezren pályáznak- írja a lap.

 • Tarlós: becsapja a választókat a baloldal

  szeptember 08.hétfő 08:57

  Tarlós István főpolgármester szerint a baloldal fővárosi választási programjának nem a szakszerű városvezetés a fő eleme, hanem megpróbál negatív érzelmekre alapozni, de közben becsapja a választókat. A kormánypártok főpolgármester-jelöltje erről hétfőn reggel beszélt a Kossuth rádió 180 perc című műsorában. A baloldali program finanszírozhatatlan, belátható időn belül megvalósíthatatlan. Jövőképnek sem túl jó, hiszen semmiféle ütemezés nincs benne, nincsen tisztában sorrendekkel, költségekkel - mondta Tarlós István, megjegyezve, a program olyan állami költségvetési fejezetekre próbál hivatkozni, amikre semmi befolyása sincs.

  Tarlós István azt mondta a programban olyan ígéreteket tesznek, amelyek "megvalósítására semmi esély". Azokhoz sem jogalapja, sem eszköze, sem hatásköre nincs a fővárosnak - fűzte hozzá. 

 • Zugló: Karácsony szándékosan vezeti félre az embereket

  szeptember 08.hétfő 08:43

  A zuglói önkormányzat szerint Karácsony Gergely szándékosan vezeti félre a kerületben élőket bűnügyi statisztikákra hivatkozva. A Párbeszéd Magyarországért (PM) társelnöke, zuglói polgármesterjelöltje vasárnap sajtótájékoztatón beszélt arról, hogy statisztikák szerint a regisztrált bűncselekmények száma az elmúlt négy évben csaknem a másfélszeresére nőtt Zuglóban.

  A kerület az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében visszautasította az állítást, kifejtve: az igazság az, hogy a zuglóiak sérelmére, közterületen elkövetett bűncselekmények száma – ideértve például a garázdaságot, az autófeltöréseket, lopásokat, betöréseket – 2009-hez képest 31 százalékkal csökkent. Az ilyen típusú bűncselekmények száma 2009 és 2013 között 3617-ről 2480-ra apadt. Az önkormányzat álláspontja szerint amiről Karácsony Gergely beszél, abban benne vannak a gazdasági bűncselekmények is, amelyekre egyetlen kerületi vezetőnek sincs semmilyen ráhatása, így minden rendőrségi jelentés külön kezeli ezeket az adatokat. Mivel Karácsony Gergely Budán él, csak a hétvégi sajtótájékoztatókra látogat el Zuglóba, nem tudja, melyek a valós adatok - írták a közleményben.

 • Orbán lenullázná a balliberális oldalt

  szeptember 08.hétfő 08:37

  A kormány nem enged, marad a reklámadó – ezt sajtóhírek szerint a tizenharmadik kötcsei pikniken mondta Orbán Viktor. A Népszabadság szerint a kormányfő ezzel a kijelentéssel foglalt állást az Orbán – Simicska háború kérdésében. A választási kampányról azt mondta: a balliberális oldal lenullázása a cél. Az orosz-ukrán helyzetet pedig úgy értékelte, hogy a gazdaságban galambok, a védelemben sasok leszünk. Bővebben...

 • Pintér: javult a közbiztonság Sopronban

  szeptember 08.hétfő 08:36

  Nem romlott Sopronban az emberek biztonságérzete, a közbiztonság „határozottan javult” – mondta Pintér Sándor a Kisalföldnek. A belügyminiszter közölte: semmilyen hivatalos adat nem támasztja alá, hogy tíz-húszezerrel több volna Sopron lélekszáma, emiatt nem kell jelentős növekedéssel számolni a rendőrök létszámát tekintve sem.

  Az osztrák rendőri vezetők is elégedettek a magyar rendőrök munkájával a határ mentén: „határozottan javultak a felderítési mutatók", és ebben a magyar rendőröknek sok munkájuk van – tette hozzá Pintér Sándor. A régi határátlépők épületeiről szólva a belügyminiszter azt mondta, hogy szorgalmazná, hogy az önkormányzatokhoz kerüljenek, amelyek vagy lebontanák, vagy - ha olyan az állapotuk - hasznosítanák, de az átadás nem a Belügyminisztérium, hanem az állami vagyonkezelő hatásköre.

 • Kövér László Szigetvár ostromától vezette le az Orbán-kormány munkáját

  szeptember 08.hétfő 07:43

  A magyarságot védelmezni, boldogulásában segíteni képes magyar állam mindig a magyar emberek hitéből, akaratából, áldozatából született újjá, nekünk, mai magyaroknak ugyanakkor már nem élet-, hanem munkaáldozatot kell hoznunk azért, hogy az állam elláthassa feladatát - mondta az Országgyűlés elnöke Szigetváron vasárnap. Bővebben...

 • 34 ezer jelölt

  szeptember 08.hétfő 06:16

  Az NVI internetes tájékoztató oldala, a www.valasztas.hu szerint már csaknem 34 ezer jelöltet jelentettek be a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek választására, és 25 ezret már nyilvántartásba is vettek. Négy évvel ezelőtt 66 ezer jelölt indult a választáson.

  A nemzetiségi választásra már mintegy 8 ezer jelöltet jelentettek be, közülük valamivel kevesebb mint 5 ezret már nyilvántartásba is vettek. Négy évvel ezelőtt 15 ezren indultak az - akkori szóhasználattal - kisebbségi választáson.

 • Lejár a határidő

  szeptember 08.hétfő 06:16

  Ma délután négy órakor lejár az ajánlásgyűjtési és jelöltállítási határidő az októberi önkormányzati választásra. A határidő jogvesztő, aki nem ér időben a választási irodához, attól nem vehetik át az összegyűjtött ajánlásokat. A választáson csak azok indulhatnak polgármester- vagy képviselőjelöltként, akiknek eddig az időpontig sikerült összegyűjteniük a jegyzők által korábban (településenként) meghatározott számú ajánlást az ajánlóíveken, leadták azokat a választási bizottságnál, és a testületek az ajánlások ellenőrzése után a jelöltet hivatalosan nyilvántartásba vették.

  A hétfő délután négy órai határidőn túl beérkező ajánlásokat és jelentkezéseket a bizottságok már nem fogadhatják el. A hétfői jelöltbejelentési határidő vonatkozik a nemzetiségi önkormányzati választáson indulni szándékozókra is, nekik is eddig az időpontig kell összegyűjteniük a Nemzeti Választási Bizottság által meghatározott számú ajánlást. 

 • Orbán: hiszünk a szabadságban

  szeptember 07.vasárnap 16:50

  Az egyetemek felelősséggel tartoznak a családoknak és az egész nemzetnek, a kormány pedig osztozik ebben a felelősségben - mondta Orbán Viktor a százéves Debreceni Egyetem jubileumi tanévnyitóján.

  A kiművelt emberfő Magyarország legfontosabb aranytartaléka, ezért az elvárás egyértelmű: az egyetemeknek meg kell sokszorozniuk "a családoktól kapott talentumok" értékét, méghozzá használható tudással és értékes diplomával - fogalmazott beszédében a kormányfő. Az ország helyzetéről szólva Orbán azt mondta: "mi, magyarok ma nem követünk egyetlen ideológiát sem, elutasítjuk az utópia minden formáját, hiszünk a szabadságban". Szerinte itt az esély, hogy "Európa legmodernebb konzervatívjai legyünk".

 • Ítélőtábla: nem volt jogsértő a baloldali jelöltek kampányolása Csepelen

  szeptember 07.vasárnap 13:35

  A Fővárosi Ítélőtábla szerint helyesen állapította meg a Fővárosi Választási Bizottság (FVB), hogy nem történt törvénysértés, amikor Horváth Gyula, a Demokratikus Koalíció (DK) polgármesterjelöltje és Falus Ferenc (Együtt-PM, MSZP-DK) főpolgármester-jelölt választási kampányt folytatott egy csepeli orvosi szakrendelőben. Az ítélőtábla szombaton utasította el Németh Szilárd (Fidesz-KDNP) csepeli polgármester felülvizsgálati kérelmét, amelyet az FVB határozata ellen nyújtott be. Az ítélőtábla internetes oldalán hozta nyilvánosságra az anonimizált végzést.

 • Szili Katalin Botka riválisával egyeztetett

  szeptember 07.vasárnap 13:17

  Szili Katalinnal, a Társadalmi Igazságosságért Néppárt (KTI) elnökével találkozott a Partfürdőn Kothencz János. A polgármesterjelölt és a KTI-elnök szerint egy új politikai kultúrát kell kialakítani, melyben a pártok nem egymás ellen, hanem az emberekért dolgoznak – írja a szegedma.hu.

  Több szegedi párt szomszédságában a KTI is kitelepült szombaton a Partfürdőre, amely idén is helyszínéül szolgált a tiszai halfesztiválnak. A párt elnöke, Szili Katalin Kothencz Jánossal is találkozott a rendezvényen. A Fidesz-KDNP és a L.É.T. által támogatott polgármesterjelölttel kötetlen hangnemben beszélgettek azokról a baloldali értékekről, melyek mindkettőjük számára sokat jelentenek.

 • Gyurcsány pert nyert a Magyar Nemzet ellen

  szeptember 07.vasárnap 12:51

  A Fővárosi Törvényszék helyreigazításra kötelezte a Magyar Nemzet online kiadását - írja a DK közleménye. A Fidesz-közeli orgánum 2014. június 16-án jelentette meg "Gyurcsánynak kínossá vált a bolgár oligarcha" című írását. A tárgyaláson a bíróság megállapította, hogy a lap semmilyen módon nem tudta bizonyítani állításait, ezért közzé kell tenniük az alábbi mondatot: "Lapunk fenti című cikkében valótlanul állítottuk, hogy Gyurcsány Ferenc üzletfele Cvetán Vaszilev" - zárja a közlemény.

 • Az LMP felélesztené a lepusztult gyártelepeket

  szeptember 07.vasárnap 12:23

  A Lehet Más a Politika felélesztené a lepusztult gyártelepeket, és ennek keretében azt javasolja, hogy a volt józsefvárosi piac területén valósítsák meg a Városligetbe tervezett múzeumi negyedet - jelentette be Csárdi Antal, az LMP főpolgármester-jelöltje és Jakabfy Tamás VIII. kerületi polgármesterjelölt vasárnap.

  A volt józsefvárosi piac előtt tartott sajtótájékoztatón Csárdi Antal, a párt főpolgármester-jelöltje arról beszélt: a belvárost karéjszerűen fogják körbe a volt józsefvárosi piachoz hasonló barnamezős területek, ahol az ingatlanok értéke is alacsonyabb, és mindenképpen megoldást kell találni ezek hasznosítására. E területeket rehabilitálni kell, így javulna a közbiztonság, és nőne az ingatlanok értéke is. Az LMP budapesti programja külön fejezetben foglalkozik ezzel a kérdéssel - tette hozzá Csárdi Antal.

 • "Ingyenes önkormányzati politizálást!"

  szeptember 07.vasárnap 12:16

  A Szociáldemokraták Magyar Polgári Pártja azt kéri minden baloldali párttól, hogy hozzájuk hasonlóan az októberi önkormányzati választáson győztes polgármestereik és képviselőik ne vegyenek fel tiszteletdíjat munkájuk után. A kezdeményezést Schmuck Andor pártelnök jelentette be vasárnap, szervezete Békét a fővárosba! elnevezésű rendezvényén, a Margitszigeten. Kiemelte, a politikusoknak mindaddig nem lenne szabad a választópolgárok pénzéből élniük, amíg rászorulók élnek az országban. A szociáldemokraták ennek érvényesítése érdekében megkeresik az önkormányzati választáson induló jelölteket, majd nyilvánosságra hozzák az ajánlatukat elfogadók és elutasítók listáját - közölte Schmuck Andor, aki szerint ez az útja a politika tisztességesebbé tételének.

 • A KDNP-t Gyurcsány diplomája érdekli

  szeptember 07.vasárnap 11:22

  A párt MTI-hez vasárnap eljuttatott közleményében azt írja: a "hatalomért remegő" Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke beszédében ismét bebizonyította, hogy teátrális szónoklásnál többre nem képes. A KDNP szerint a politikus képtelen igazi víziót kínálni a polgároknak, miközben politikai motivációja egyetlen gondolatra épül: "eltörölni" a néhány hónapja ismét kétharmados felhatalmazást nyerő keresztény-jobboldali kormányzatot.

  A volt miniszterelnök önmagát a demokratikus intézményrendszer letéteményesének állítja be, holott az emberek még tisztán emlékeznek arra, hogy miniszterelnöksége idején a karhatalom teljes erővel támadott rá 2006-ban a békésen ünneplő tömegre - áll a közleményben. A KDNP azt javasolja Gyurcsány Ferencnek, hogy vegye észre saját határait, hagyjon fel a kisstílű politikai haszonszerzésből a kormányerők "démonizálásával" és ahelyett, hogy - mint azt hétvégi  beszédben is tette - az oktatási rendszert szapulja, "folytassa elveszett diplomamunkájának idejekorán abbahagyott keresését az Apró-villa falai között".

 • Országjárásba kezd a Fidesz-KDNP

  szeptember 07.vasárnap 11:13

  Országjárásra indulnak hétfőtől a Fidesz-KDNP politikusai, több mint 250 lakossági fórumot tartanak majd az önkormányzati választási kampány részeként - közölte a Fidesz társadalmi kapcsolatokért felelős igazgatója vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján. Nyitrai Zsolt elmondta: az országjárásban Orbán Viktor miniszterelnök, a kormány tagjai és az államtitkárok mellett a Fidesz más vezető politikusai és európai parlamenti képviselői is részt vesznek, akik igyekeznek a lehető legtöbb helyre eljutni.

  A fideszes politikus arról is beszámolt, hogy péntekig minden jelöltjük leadta az októberi választáson való induláshoz szükséges támogatói aláírásokat. Mindenhol az előírt aláírásszám sokszorosát gyűjtötték össze - jelezte, kiemelve azt is, hogy minden megyei jogú városban és fővárosi kerületben indul kormánypárti polgármesterjelölt.

 • MSZP: kartellgyanú a szőlő felvásárlásnál

  szeptember 07.vasárnap 11:04

  Az MSZP kormányzati és versenyhivatali vizsgálatot sürget a szőlő felvásárlási árral kapcsolatban Tokaj-Hegyalján, miután az állami tulajdonban lévő Tokaj Kereskedő Ház 60 forintos bruttó felvásárlási árral jelentkezett, miközben az importkorlátozás miatt a szőlő árának az elmúlt évekhez képest emelkednie kellene. Az MSZP szerint a kartellgyanú sem kizárt, amit szerintük az is alátámaszt, hogy a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának termésbecslése és árprognózisa alapján 90 forint az elfogadható minimális ár, és hogy Európában a kedvezőtlen időjárás miatt is jelentős áremelkedés várható.

 • Lassan vége az ajánlásoknak

  szeptember 07.vasárnap 10:03

  Hétfő délután 16 órakor kell leadniuk a polgármester- és képviselőjelölteknek a helyi választási bizottságoknál (a főpolgármester-jelölteknek a Fővárosi Választási Irodánál) az összegyűjtött ajánlásokat tartalmazó ajánlóíveket, eddig lehet bejelenteni az indulási szándékot is. A határidőn túl érkező ajánlásokat és jelentkezéseket a bizottságok már nem fogadhatják el. Az ajánlások érvényességét a bizottságok mellett működő irodáknak ellenőrizniük kell.

 • Kisfilmekkel folytatódik az Együtt tagtoborzó kampánya

  szeptember 07.vasárnap 09:07

  Internetes reklámfilmekkel folytatódik az Együtt – a Korszakváltók Pártja tagtoborzó kampánya: a párt tagjai, politikusai és szimpatizánsai összesen 18 videóban beszélnek politikai hitvallásukról, motivációikról és elveikről. A rövid, átlagosan 15-20 másodperces videókból naponta kettőt töltenek fel az Együtt Youtube-csatornájának lejátszási listájára. Az első videó:

 • Tarlós szerint bajos Falus programja

  szeptember 06.szombat 18:47

  Finanszírozhatatlannak tartja Tarlós István főpolgármester Falus Ferencnek, a baloldal főpolgármester-jelöltjének választási programját. A főpolgármester az MTI-nek megküldött szombati közleményében azt írta, a baloldali jelölt programja olyan elemeket is tartalmaz, amelyeket a jelenlegi városvezetés folyamatban levő munkáiból emeltek át. A teljes cikk itt érhető el.

Korábbi hírek betöltése

További belföldi híreink