Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2014-09-04 16:32:00

Megfigyelné Simicska emberét az MSZP

Jobboldali politikust támogatnak a paksi szocialisták.

Nem indít Pakson polgármester-jelöltet az MSZP, amivel kimondatlanul is egy, a Fideszes jelölttel szemben induló politikust támogatnak. A döntés ideológiája, hogy így „figyelhessék” meg a Paksi Atomerőmű bővítését, ami eddig a sajtóban Simicska Lajos emberének elkönyvelt Németh Lászlóné feladatköréhez tartozik. 

Az atomvárosban szokatlan helyzet állt elő azáltal, hogy a város legnagyobb foglalkoztatójának, a Paksi Atomerőműnek a volt vezérigazgatója, Süli János is indul a polgármesteri székért. A díszpolgári címmel kitűntetett Süli – aki 1980-tól számtalan pozícióban dolgozott az erőműben, ezért nagyon sok „atomos” dolgozót személyesen is ismer – helyi jobboldali politikusokból álló választási szervezet színeiben indul. A Polgári Összefogás Paksért nevet viselő csapatában jelenlegi és volt KDNP, illetve Fidesz tagok is helyet foglalnak.

süli jános (fotó: paksihirnok.hu)Süli János (fotó: paksihirnok.hu)

A Fidesz Kozmann György kenust, olimpikont indítja, aki ez idő szerint a MVM Paks II. Zrt. vezérigazgatója mellett tanácsadói posztot tölt be. Ez a cég foglalkozik az új atomerőművi blokkok létesítésének előkészítésével, és ez a cég egyebek több százmillió forintos médiavásárlási és kommunikációs megbízást adott az IMG médiacégnek.   

A városban a Fidesz ellen legalább három jobboldali szervezet is indul: a Polgári Összefogásért Paksért mellett ringbe száll ugyanis a Jobbik, illetve a Paksi Lokálpatrióták Egyesülete is. (Ez utóbbi szervezet színeiben indult és maradt alul négy éve Kozmann György a fideszes támogatottságú Hajdú János polgármester ellen.)

Az MSZP és a DK nem indít polgármester-jelöltet, amellyel Süli esélyeit növelik. (Az egyéni körzetekben egyébként indulnak, kilátásaikat javítja, hogy négy „jobbos” szervezet ellenében egyedül ők lesznek balosak Pakson).

Harangozó Tamás, az MSZP Tolna megyei elnöke az atv.hu-nak azt mondta, hogy Süli 31 évig az atomerőműben dolgozott, ott volt az alapításnál, ezért ha ő lesz a polgármester, az kontrollt is jelent az erőmű több ezermilliárdos bővítése felett. Paks városa ugyan kis arányban, de részvényese a Paksi Atomerőműnek, ezért a város képviselői részt vehetnek a társaság közgyűlésén, és tagot delegálhatnak a felügyelő bizottságba.

Ajánlom

További belföldi híreink