Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2014-09-03 13:15:00

Tarlós vs. Lázár - Harmadik kör

Tarlós István ostobaságnak nevezte Lázár János állítását. A főpolgármester és a miniszter csörtéjének újabb fejezete következik.

"Tegnap üzenetet kaptam. Menjek Brüsszelbe lobbizni. Van ezzel egy kis probléma. Budapest nem az elmaradott térségekre vonatkozó pályázati pénzeket célozza meg fejlesztési elképzeléseivel, hanem például az Integrált Közlekedésfejlesztési Operatív Program forrásait. Ezen források megszerezhetőségének szabályai eltérnek a régió GDP-jéhez kötött támogatásokétól"- közölte szerdán Tarlós István.

A főpolgármester Lázár János előző napi üzenetére reagálva közölte: a Fővárosnak vannak előkészített projektjavaslatai. "Küzdünk is értük – itthon. Az EU azonban kormányokkal áll kapcsolatban, azok a partnerei, nem pedig a polgármesterek. Teljes félreértés, vagy tájékozatlanság az az állítás, hogy „a Kormány minden budapesti beruházást támogat, amit az Unió támogat”. Ennek a mondatnak nincs értelme. A helyzet éppen a megfordítottja. Amit a kormány támogat, csak azt támogatja az Unió, amit nem, azzal az Unió hivatalból nem is foglalkozik"- áll a közleményben.

Tarlós szerint "egész egyszerűen ostobaság" az az állítás, hogy "a budapesti fejlesztések támogatása azon múlna, hogyan „lobbizik” a város, vagy a főpolgármester Brüsszelben". Hozzáteszi: "az Unió nem irkál tételeket a Kormány listájába. Egy polgármester legfeljebb politikai értelemben „lobbizhatna” Brüsszelben, de az nem lobbitevékenység lenne, hanem a kormány mószerolása. Mindössze annak értelmetlen bizonygatása, hogy rossz listát készítettek".

"Külföldön mószerolni a saját kormányomat, az nem az én műfajom. Még ellenzéki kormánnyal se tenném"- zárul Tarlós közleménye.

Mint ismeretes, Lázár János közleményben válaszolt kedden Tarlós Facebook-bejegyzésére.

„A magyar kormány minden budapesti fejlesztést támogat, amelyet Brüsszel jóváhagy. Valószínű, hogy Brüsszel azért nem támogat bizonyos projekteket, mert nem ismeri Tarlós Istvánt. Továbbra is javaslom, hogy a főpolgármester úr többet küzdjön Brüsszelben Budapestért. Az állatkerti fejlesztések ügyét személyesen is fogom támogatni, már csak Tarlós István barátom miatt is” – közölte Lázár János válaszközleményét az Index.

atv.hu

További belföldi híreink

Kapcsolódó cikkek, videók