Itthon

Házon belül: „Kevés, mint mackósajtban a brummogás” - beszóltak Németh Szilárdnak

Az atv.hu bemutatja:
szeptember. 3. szerda 19:14
Az ATV-ben jártak a bécsi szimfonikusok művészei
szeptember. 3. szerda 14:55

A Start Plusz vendége Korcsolán Orsolya hegedűművész és Sugár Gergely a Bécsi Szimfonikus Zenekar kürtművésze.

TGM: a Nyugatnak nagyobb tisztelettel kellene bánni Oroszországgal
szeptember. 3. szerda 13:06

Nincs esély az ukrajnai konfliktus tisztességes úton történő rendezésére, legalábbis Tamás Gáspár Miklós szerint, aki az ATV Startban fejtette ki álláspontját az ukrán helyzettel kapcsolatban.

TGM szerint elsősorban a kelet-európai országok tehetnének lépéseket annak érdekében, hogy a konfliktusnak tisztességesebb, humánusabb végkimenetele legyen. A kelet-európai népek ugyanakkor meg sem mukkannak, mégpedig azért nem, mert nincsenek demokratikus államaik, ahol az érdekeiket érvényesíteni tudnák – fogalmazott TGM, aki szerint márpedig egy konfliktusnak, legyen az nyílt, vagy hidegháború, az első áldozatai a kelet-európai országok lesznek.

Itt vannak a legfontosabb hírek délben
szeptember. 3. szerda 12:56

Vadai: büntetőjogi kategória, ha valaki az iszlám oldalán harcol
szeptember. 3. szerda 11:09

Nem alkotmányjogi, hanem büntetőjogi kategória, ha valaki az iszlám oldalán harcol- reagált Vadai Ágnes a honvédelmi bizottság tagja az ATV Startban arra kérdésre, megfoszthatók lennének-e az állampolgárságtól a dzsihadisták oldalán harcoló magyar katonák. Ezen kívül természetesen a családtagokat is meg kell vizsgálni, ami pedig nemzetbiztonsági ügy, tette hozzá.

A DK politikusa nehezményezte, hogy az új Országgyűlés megalakulása óta csak a miniszteri meghallgatás alkalmával ült össze a honvédelmi és rendészeti bizottság, miközben a szomszédunkban fegyveres konfliktus zajlik és holnap kezdődik a NATO csúcs.

Kiderül végre, hogy mennyibe kerül a gyógyítás
szeptember. 3. szerda 10:05

A Magyar Orvosi Kamara elnöke az ATV Startban arról beszélt, hogy végre letisztulnak a költségek a kórházak, rendelőintézetek esetében, mert eddig nem különült el, mennyibe kerül a tényleges gyógyítás és mennyibe az egyéb költségek (fűtés, étkezések, stb.).

A legfrissebb hírek 9 órakor
szeptember. 3. szerda 9:20

Mendrey: több százezres emberkísérlet, amit a kormány csinál
szeptember. 3. szerda 8:51

Több százezres emberkísérletnek nevezte a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnöke, hogy a kormány - rohammunkával készült tankönyveket élesben tesztel a gyerekeken. Mendrey László az ATV Startban így reagált arra, hogy vitatható tartalmak jelentek meg több tankönyvben is. Az érdekképviselet vezetője azt mondta: nem feltételezi, hogy lelkiismeretlen gazemberek írták a könyveket, szerinte a felelősség azoké, akik ezeket a kiadványokat jóváhagyták. Úgy véli, a minisztériumnak - ha tetszik, ha nem - el kell ismernie, hogy tévedett.

Galló: ez a legnagyobb baj az oktatásban
szeptember. 3. szerda 8:50

Nem jó, ha az állam mondja meg, hogy milyen értékek vannak - mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke.

Galló Istvánné szerint a hibák a gyors munka miatt vannak, de nem ez a legnagyobb baj - tette hozzá - hanem, hogy a kormányzat a tankönyveken keresztül egy szemléletet akar a társadalomra erőltetni. A miskolci iskola ügyéről szólva azt mondta, a joggal való visszaélés határát súrolja, hogy ennyire nem veszik figyelembe a szakmai testületek véleményét egy vezetői poszt pályáztatásánál. Tanárok és szülők is tiltakoznak, amiért a népszerű eddigi iskolaigazgató helyett, egy külső pályázót nevezték ki megbízott igazgatónak egy miskolci általános iskolában. Galló Istvánné hozzátette, az új igazgató biztos, hogy jogtalanul van ott, de a nyugodt tanévkezdést is biztosan meghiúsította.

Itt vannak a 8 órás hírek
szeptember. 3. szerda 8:18