Itthon

Kiszivárgott Falus programterve, Csárdi leállítaná a 3-as metrót - frissül

Csárdi: én már leállítottam volna a 3-as metrót
szeptember. 5. péntek 9:46

Én már leállítottam volna a 3-as metrót, mondta, és nem tárgyalástechnikai okból, hanem mert olyan állapotban van, hogy bármikor tragédia történhet - mondta az ATV-ben az LMP főpolgármester-jelöltje.

Az Együtt-PM kiakadt Kövérre
szeptember. 5. péntek 9:39

Az Együtt-PM arra szólította fel Kövér Lászlót, hogy vonja vissza az ukrán válsággal kapcsolatos "vállalhatatlan nyilatkozatát", amelyet szerdán tett a Szabadság Expressz rendezvénysorozat parlamenti eseményén. Kövér szerdán a rendezvénysorozat parlamenti eseményén - a vs.hu beszámolója szerint - az őt faggató résztvevők kérdésére az ukrán válságról úgy fogalmazott: "Ukrajnában egy manipulált folyamat zajlik, amiben a legkisebb szerep épp az ukránoknak jutott". "Ennek a cirkusznak az a célja, hogy Európát egyszer és mindenkorra leválassza Oroszországról" - mondta.

Pápa: bármiben fogadok, hogy jönnek a nemzeti italboltok
szeptember. 5. péntek 9:20

Bármiben mernék fogadni, hogy ez meg fog történni, mondta Pápa Levente az ATV Egyenes Beszéd című műsorában arra a hírre reagálva, hogy a dohány után a következő évtől az alkoholkereskedelem is állami felügyelet alá kerülhet.

A Himnusz miatt is előveszik Dopemant
szeptember. 5. péntek 9:19

Már nemcsak garázdasággal gyanúsítják, de nemzeti jelkép megsértése miatt is gyanúsítottként hallgatták ki Dopemant a tavaly szeptemberi kormányellenes tüntetés kapcsán - írta pénteki számában a Népszava.

„Csúzlival lövöldöző testvér”
szeptember. 5. péntek 9:18

Egy csúzlival lövöldöző testvérhez hasonlította - feltehetőleg - Lázár Jánost Budapest főpolgármestere. Lázár János és Tarlós István néhány napja üzenget egymásnak a fővárosi fejlesztési forrásokkal kapcsolatban. Részletek itt.

Átláthatóságot és élhetőbb Budapestet ígér Falus
szeptember. 5. péntek 9:15

Átláthatóvá tenné Budapestet Falus Ferenc - írta pénteki számában a Népszabadság a birtokába jutott programtervezetre hivatkozva, amelyet a baloldal főpolgármester-jelöltje a nap folyamán hoz nyilvánosságra. Részletek itt.

Kothencz támogatottsága megközelítette Botkáét
szeptember. 4. csütörtök 18:26

Kothencz János, a kormánypártok polgármesterjelöltjének ismertsége és támogatottsága is megközelítette Botka Lászlóét, Szeged MSZP-s polgármesteréét - derül ki egy közvélemény-kutatásból, amelyről a szegedma.hu számolt be csütörtökön. A felmérésben Botka László, illetve Kothencz János személyes ismertségének és támogatottságának alakulását vizsgálták - olvasható a szegedma.hu cikkében. Az augusztus végi adatfelvételnél telefonon kérdeztek meg több mint hatszáz, véletlenszerűen kiválasztott szegedi lakost, az eredményeket nem és életkor alapján súlyozták. A közvélemény-kutatást a Tisza Lajos Közéleti Egyesület megbízásából a Leonardo Kft. végezte.

Fidesz: támogassák a szocialisták Navracsics kinevezését
szeptember. 4. csütörtök 17:57

A Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselőcsoportja felszólítja a magyar szocialistákat, hogy a pártpolitikai érdekeken felülemelkedve és a nemzeti érdekkel összhangban támogassák Navracsics Tibor magyar biztosjelöltet. A Fidesz-KDNP csütörtökön az MTI-hez eljuttatott közleményében arra reagált, hogy Szanyi Tibor, az MSZP EP-képviselője budapesti sajtótájékoztatóján közölte: az Európai Parlament szocialista frakciója nem támogatja Navracsics Tibor európai bizottsági tagságát.

A magyar szocialisták olyan jelöltet támadnak, akinek még a portfóliója sem ismert, és a meghallgatása sem történt meg az Európai Parlamentben, így senki nem tudott még véleményt alkotni alkalmasságát illetően. A szocialisták előre ítéletet mondanak, amivel a legrosszabb hagyományokat folytatják és lejáratják Magyarországot - hangsúlyozták a Fidesz-KDNP EP-képviselői.

Érkeznek az MSZP-sek a frakcióülésre
szeptember. 4. csütörtök 17:53

Egy résztvevő érkezik autóval az MSZP kétnapos évadnyitó frakcióülésére a Magyar Tudományos Akadémia üdülőjébe, Mátraházán

 Beke Károly (b) és Bárány Balázs, az MSZP országos elnökségének tagjai érkeznek a párt kétnapos évadnyitó frakcióülésére a Magyar Tudományos Akadémia üdülőjébe, Mátraházán

Varga: a kormány nem enged a költségvetési hiány tartásából
szeptember. 4. csütörtök 16:44

A kormányzat célja továbbra is az, hogy fenntartható növekedési pályán maradjon a magyar gazdaság - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az 52. Közgazdász-vándorgyűlésen csütörtökön Nyíregyházán. Hozzátette, a magyar kormány továbbra sem enged a költségvetési hiány három százalék alatt tartásából, az államadósság csökkentéséből, ezen belül pedig kiemelt törekvése a devizaadósság mérséklése.

A miniszter utalva a 3,9 százalékos második negyedévi, éves összevetésű gazdasági növekedésre elmondta, a jó eredmény az eddig megtett lépések eredőjeként áll össze, ezért folytatni kell a megkezdett munkát.