Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2014-08-28 06:51:00

Nem ért az önkormányzati politizáláshoz Vágó, de megtanulja

Az egy természetes, szerves folyamat, hogy én indulok egy ilyen választáson – ezt Vágó István mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

A DK önkormányzati képviselőjelöltje szerint, az, hogy megjelent a XII. kerületben jelöltként, senkinek sem lehetett meglepetés. A volt tévés személyiség elmondta: nem esik jól, hogy celebnek titulálják ebben a helyzetben. Hozzátette: nem szerencsés az a helyzet se Bálint Antóniának, se neki, hogy összekötik őket egy burokban. Vágó István elmondta: nem ért az önkormányzati politizáláshoz, meg kell tanulnia. Kikértem az önkormányzati törvényeket, megnéztem a XII. kerületi önkormányzat működését, körbejártam a problémákat – fogalmazott. A DK jelöltje szerint ez egy komoly munka, csak tisztességesen lehet csinálni.

Gyurcsány Ferenc írásával kapcsolatban azt mondta: nem úgy értette, hogy a DK elnöke egy új pártot akarna alakítani, az ellenzéki pártok szorosabb együttműködéséről beszélt. Vágó István szerint ennek az a lényege, hogy megőrzik a pártok az arcukat, de szervesen együttműködnek egymással. Ez nem megy másként, mert a Fidesz választási törvénye erre kényszeríti a pártokat – magyarázta. A volt tévés személyiség elmondta: valamit ezzel a helyzettel kezdeni kell, erre kereste a választ Gyurcsány Ferenc. Hozzátette: van még 3 és fél év, hogy ezt ki lehessen tárgyalni, de nem a nyilvánosság előtt. Vágó István hangsúlyozta: túl sokat fókuszál a média az ellenzék bajaira, ezen kellene változtatni.

Szóljon hozzá:

atv.hu

További belföldi híreink