Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2014-08-11 07:24:00

Megkezdik a 3-as metró felújításának tervezését

Még ezen a héten megkezdődik a 3-as metró felújításának tervezése, miután a Főmterv pénteken megnyerte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) tárgyalásos közbeszerzési pályázatát - tudta meg a Magyar Nemzet.

A lap hétfői számában BKK-s belső forrásra hivatkozva arról ír, hogy a Fővárosi Közgyűlés június végi döntése alapján a legalacsonyabb összegű, 1,8 milliárd forintos árajánlatot fogadták el, ebből 1,2 milliárdot a főváros, több mint 600 milliót az EU finanszíroz.

A munkálatok első ütemében a minden részletre kiterjedő, mérnöki szintű állapotfelmérést végzik el a Főmterv szakemberei - számol be a lap. Az újság emlékeztet arra, hogy a teljes rekonstrukció tervezésére kiírt nyílt közbeszerzési pályázat elsőre eredménytelen volt.

A második, tárgyalásos eljáráson nyertes Főmtervnek a kivitelezési engedélyeket is meg kell szereznie, feladata még az állomások építészeti megújítása, az akadálymentesítés előkészítése, valamint tanulmányterv készítése a vonal északi meghosszabbítására - olvasható a Magyar Nemzetben.

Ahogy korábban beszámoltunk róla, az atv.hu megszerezte a Fővárosi Önkormányzat és a BKK között létrejött Fejlsztési Megállapodás szövegét, melyben az áll, hogy az előkészítés kezdési időpontja 2014. júliusa, az előkészítés befejezési időpontja pedig 2016 márciusa. A Metróért Egyesület értelmezése szerint ez azt jelenti, hogy a tényleges munkálatok 2016 második fele előtt nem kezdődnek meg.

atv.hu / MTI

Ajánlom

További belföldi híreink