Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2014-08-08 17:55:00

Az NNI vizsgálódik tovább Ökotárs ügyben

Az ORFK döntése nyomán a Nemzeti Nyomozó Iroda vette át az Ökotárs Alapítvánnyal kapcsolatos feljelentés kiegészítési ügyet – tudta meg az atv.hu.

A múlt héten derült ki, hogy sikkasztás gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen nyomoz az V. kerületi rendőrkapitányság az Ökotárs Alapítvány ügyében – legalábbis ilyen tartalmú levelet kapott az alapítvány a kapitányságtól.

A Nol.hu tegnap azt írta, egy Fidesz-tag, Tényi István feljelentése miatt vizsgálják az Ökotárs Alapítványt. A feljelentés a Fővárosi Főügyészséghez érkezett, a vádhatóság feljelentés kiegészítést rendelt el, amivel az V. kerületi rendőrséget bízta meg.

A legfrissebb hír az, hogy az ORFK a Nemzeti Nyomozó Irodához tette át a feljelentés kiegészítést, tudta meg az atv.hu Kovács Viktória ORFK-szóvivőtől. A nyomozóhatóságnak augusztus 14-ig kell döntenie arról, hogy indít-e nyomozást az alapítvány ügyében. 

Emlékeztetőül: A nem uniós tag Norvégia támogatást nyújt olyan uniós országoknak, így hazánknak is, melyeknek lakosait korlátozhatja a bevándorlásban, miközben az EU-ból gazdasági előnye származik. Az NCTA pénzének elosztásáról pályáztatás útján dönt egy magyar civil szervezetekből álló konzorcium, ennek vezetője az Ökotárs Alapítvány. A konzorcium három év alatt összesen 3,5 milliárd forint, az NCTA-tól származó támogatásról dönt, 2013-ban 1,1 milliárdot osztottak szét 130 civil szervezet között.  

Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár még április elején írta meg a norvég külügyminiszternek, hogy szerinte az NCTA támogatásainak az odaítélésénél kulcsszerepet szántak az LMP-nek, és ez nem tetszik neki. Lázár ezt abból vezette le, hogy a norvég alap támogatásait egy olyan szervezet - az Ökotárs Alapítvány - osztja szét Magyarországon, amely „ezer szállal kötődik az LMP-hez”. Az Ökotárs Alapítvány ezt cáfolta.

A Kormányzati Ellenőrzés Hivatal (KEHI) júliusban indított vizsgálatot az Ökotárs ellen, a tervek szerint ez szeptemberre zárulhat le.  

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink