Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2014-08-07 06:12:00

Egy budapesti fideszes jelentette fel az Ökotársat

A csütörtöki Népszabadság szerint egy Fidesz-tag feljelentése miatt vizsgálják az Ökotárs Alapítványt. A Magyar Hírlap szerint egyelőre nem közelednek az álláspontok a norvég alapok ügyében.

A Népszabadságnak Móra Veronika, az Ökotárs Alapítvány igazgatója elmondta, a múlt héten kereste meg őket levélben az V. kerületi rendőrkapitányság. Azt írták, hogy feljelentéskiegészítés keretében kérnek tőlük adatokat, miután sikkasztás gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen feljelentés érkezett a Fővárosi Főügyészséghez.
   
A lap beszámolója szerint a vs.hu kiderítette, hogy egy budapesti Fidesz-szervezet egyik tagja tett feljelentést. A feljelentő, Tényi István - aki elmondása szerint az V. kerületi Fidesz-szervezet tagja, a Népszabadságnak azt mondta: feljelentése csak közvetve kapcsolódik az Ökotárs Alapítvány elleni eddigi vizsgálatokhoz, feljelentését a Magyar Nemzetben megjelent cikkre alapozta.
   
Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség helyettes államtitkára a Magyar Hírlapnak azt mondta, a kormány nem kezdeményezett büntetőeljárást a Norvég Civil Támogatási Alap esetében. Véleménye szerint addig, amíg a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi) által indított vizsgálat le nem zárul, és az eredmények nincsenek a kabinet asztalán, semmiképpen nem kezdeményeznek eljárást. A vizsgálat szeptember végéig lezárulhat. A norvégokkal folyatott tárgyalásokban nincs még előrelépés. A norvégok a kifizetések újraindítását ahhoz a feltételhez kötötték, hogy a kormány állítsa le a Kehi-vizsgálatot, a kabinet ennek nem tesz eleget – közölte Csepreghy Nándor.

MTI

Ajánlom

További belföldi híreink