Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2014-08-05 15:48:00

Ismeretlen tettes ellen nyomoznak Ökotárs-ügyben

Sikkasztás gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen nyomoz az V. kerületi rendőrkapitányság az Ökotárs alapítvány ügyében – legalábbis ilyen tartalmú levelet kapott az alapítvány a kapitányságtól a múlt héten.

A fentieket Foltányi Zsuzsa, az Ökotárs alapítója és volt igazgatója erősítette meg az atv.hu-nak. Foltányi arról is beszámolt, hogy Móra Veronika, az alapítvány jelenlegi igazgatója kapott egy ügyészségi levelet is, ennek tartalmát azonban még nem ismerik, mert Móra szabadsága miatt ezt nem tudták átvenni.

A rendőrségi levél dátuma július 25-i, tehát erre még az előtt került sor, hogy Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség helyettes államtitkára és Nun András, a norvág-ügyben az Ökotárshoz hasonlóan Kehi-vizsgálat alá vont Autonómia alapítvány igazgatója, Nun András összecsapott az ATV Hírvitájában.

A levél szerint „sikkasztás bűntett gyanúja miatt feljelentés-kiegészítés keretében folytat eljárást ismeretlen tettes ellen”, és a rendőrség gyakorlatilag minden, a Norvég Civil Alappal kapcsolatos iratot elkért az Ökotárstól.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink