Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2014-08-06 10:30:00

Csepreghy: nem a kormány jelentette fel az Ökotársat

A norvég civil alapok támogatásait nem civil célok érdekében használták fel a civil szervezetek – ezt Csepreghy Nándor mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

A Miniszterelnökség helyettes-államtitkára szerint már 2012-ben is az volt a kormány problémája, hogy úgy választották ki az Ökotárs Alapítványt, hogy nem vizsgálták a politikai szálakat, az LMP-vel való összefonódást. A politikus elmondta: elfogadhatatlan, hogy civil szervezetek a Magyarországnak járó külföldi forrásokból politikai tevékenységeket végeznek. Hozzátette: pont itt az Egyenes Beszédben ismerte el Gulyás Márton is, hogy tüntetést szervezetek a kormány ellen abból a pénzből, amit a Norvég Civil Alaptól kaptak. Az egész finanszírozási rendszert újra kellene gondolni a civil szférában – fogalmazott. Csepreghy Nándor szerint minden civil szervezetnek átláthatóvá kell tenni a finanszírozását, függetlenül attól, hogy bal- vagy jobboldali, vagy esetleg semleges tevékenységet végez.

Azzal kapcsolatban, hogy az V. kerületi rendőrkapitányság sikkasztás miatt nyomoz az Ökotrás Alapítvány ellen, a helyettes-államtitkár azt mondta: nem a kormány tette a feljelentést. Csepreghy Nándor az uniós pénzekről is beszélt. Befejeződtek a vizsgálatok, az Európai Unió szakemberei találtak hibákat az új elosztási rendszerben, de ezek orvosolhatóak – magyarázta. A politikus elmondta: 2-3 héten belül aláírják a partnerségi megállapodást az EU-val. Csepreghy Nándor hangsúlyozta: az előző ciklus forrásait is meg fogja kapni Magyarország.   

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink