Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2014-08-04 16:12:00

Majd kiderül, alkalmas-e posztjára Schwezoff

Év végéig biztosan a Budapesti Zsidó Hitközség ügyvezetője maradhat a transzvesztita múltú Schwezoff Dávid. A Mazsihisz elnöke a Hír TV-nek azt mondta: addig kiderül, hogy alkalmas-e posztjára.

Heisler András szerint mivel a Mazsihisz és a Budapesti Zsidó Hitközség is önálló szervezet, egymás ügyeibe nem szólhatnak bele.

„Úgy gondolom, hogy az idő meg fogja oldani ezt a kérdést. Kétféleképpen fogja megoldani: vagy olyan ragyogó ügyvezetőnek fog bizonyulni, hogy mindenki megelégedésére dolgozik, vagy a közösség levonja a konzekvenciát; praktikusan egy ügyvezetőnél ez azt jelenti, hogy visszahívja. […] Év végére már mindenki tisztán fogja látni” – fogalmazott Heisler András.

A Tudózsidó.com blog nyár elején írta meg korábban transzvesztita előadóként tevékenykedett a Budapesti Zsidó Hitközség ügyvezető igazgatójának frissen megválasztott Schwezoff Dávid.

A magyarországi zsidó közéleti kérdésekben tájékozott blog állítása szerint Schwezoff korábban Carol Hore Mohn néven tevékenykedett a budapesti LMBTQ-közösség örömére. Carol Hore Mohn egy fellépésének képeivel itt, a pride.hu honlapon közzétett hozzászólásaival itt ismerkedhet meg.

A Tudozsido.com információi szerint Schwezoff életének egy másik szakaszában a katolikus egyházban is szép karriert futott be az alsógödi Szent István Plébánia kántoraként.

Az atv.hu megkereste Schwezoff Dávidot és arra kérte, kommentálja a Tudozsido.com értesüléseit. Schwezoff szerint a megjelentek a MAZSIHISZ tisztújítását megelőző kampány részei, de érdemben nem kívánta kommentálni az állításokat. Viszont felhívta figyelmünket a Cantoronline című oldalán megjelent bemutatkozásának utolsó bekezdésére, amely a kövezketőképpen kezdődik:

„20 évesen olyan környezethez és légkörhöz kezdtem igazodni, amely 8 éven át meghatározta mindennapjaimat.  Habár szellemiségében és lelkileg nem azonosultam teljesen a számomra nem ideális életszemlélettel, mégis több éven át kerestem a boldogulás lehetőségét egy olyan világban, amely nem azonos az én értékrendemmel. 8 év elteltével tudtam szembenézni ezzel a lelki feszültséggel, és - noha véleményem szerint az életben minden helyzet tanítja az embert - korábbi életvezetési döntéseim hibáinak súlyával.”

Kérdésünkre, hogy a fentiek állítólagos transzvesztita előadóművészi múltjára vonatkoznak-e, Schwezoff nem kívánt válaszolni.

atv.hu / MNO

Ajánlom

További belföldi híreink