Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2014-07-30 15:35:00

Lendvai: Nemigen ismertem Kiss Péternél modernebb gondolkodású embert

Külsőre talán egy régivágású hivatalnok benyomását keltette, a magyar politikában ugyanakkor nála modernebb, nyitottabb gondolkodású embert nemigen ismertem – így emlékezett az ATV Startban a kedden elhunyt Kiss Péterről Lendvai Ildikó.

Az MSZP volt elnöke azt mondta, vannak a politikában a megmondó és vannak az úgymond „megcsináló” politikusok, Kiss Péter pedig ez utóbbiak közé tartozott.

Lendvai azt is elmondta, az MSZP egykori alelnöke valójában nem azt heverte ki rosszul, hogy annak idején nem lehetett miniszterelnök, hanem sokkal inkább azt, hogy a kongresszusban erőltették az ő jelöltségét. Mint mondta, Kiss Péter soha nem arról álmodott, hogy majd egy színpad közepén százezreket fog elbűvölni, Kiss Péternek az volt az álma, hogy egy tárgyalóasztal mellett kompromisszumok útján megoldja a problémákat. És bár Gyurcsány Ferenccel ment egy fajta harc a jelöltségért, valójában a legjobb és legerősebb szövetségben voltak – emlékezett vissza Lendvai, akitől azt is megtudtuk, hogy 2009-ben Juhász Ferenc mellett Kiss Péter volt az, aki előrehozott választásokat sürgetett, és mint mondta, hosszú távon valószínűleg neki volt igaza.

atv.hu / J. I

További belföldi híreink