Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2014-07-24 20:11:00

Összeszólalkoztak a jobbikosok és az ellentüntetők az izraeli követség előtt

A környéken jelentős volt a rendőri jelenlét.

Néhány száz fő gyűlt össze a Jobbik által szervezett tüntetésen Izrael budapesti nagykövetsége előtt, hogy elítéljék a „cionista népirtást”.

A rendezvény főszónoka Vona Gábor, Jobbik elnök volt, aki azt mondta, hogy minden becsületes magyar embernek ki kell állnia a palesztin nép mellett. Hozzátette: a Jobbik felszólítja Áder János államfőt, hogy utasítsa ki az országból Izrael budapesti nagykövetét. Vona továbbá a Jobbik nevében fel fogja szólítani az európai radikális pártokat - mint például a francia Nemzeti Frontot és az Osztrák Szabadságpártot -, hogy foglaljanak állást az izraeli-palesztin konfliktust illetően, és oszlassák el azokat a vádakat, miszerint Izrael zsebében vannak.

Vona szerint ha a Jobbik kormányra kerülne, mindaddig megszakítaná a diplomáciai kapcsolatot Izraellel, amíg létre nem jön egy önálló palesztin állam.

A környéken jelentős a rendőri jelenlét, mivel mintegy 50 Izraellel szimpatizáló tüntető is megjelent, körülbelül 100 méterre a Jobbik rendezvényétől.

Az ellentüntetők egy része összeszólalkozott a jobbikos tüntetőkkel, azonban a rendőrsorfal megakadályozta a fizikai kontaktust. Az ellentüntetők izraeli dalokat játszottak le egy hangszórós autóból.

A tüntetés végén a jobbikosok a közeli palesztin nagykövetséghez vonultak.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink