Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2014-07-18 05:10:00

Péceli tömegsír: az ATV megtalálta a vállalkozót

Tovább gyűrűzik a péceli temetőbotrány. Már a polgármester is vizsgálódik, hogy miért tették át közös sírba a helyi idősotthon halottjait.

Kegyeletsértés miatt pedig feljelentést tesz - ismeretlen tettes ellen. Az ATV Híradó megtalálta a temetkezési vállalkozót, aki azt mondta: gazos volt a parcella, és ők csak láthatóvá akarták tenni a sírhelyeket. Azt ígérte: az elhunytak neveit pár napon belül ráírják a sírkőre.

Puskás Béla, a Dél-Dunántúli Temetkezési Egyesület elnöke a Hetek című hetilapnak nyilatkozva úgy vélekedett, hogy törvény- és kjegyeletsértés is történt Pécelen. Ezért szerinte a temetkezési vállalkozó működési engedélyét a helyi jegyzőnek vissza kell vonnia, mivel méltatlanná vált arra, hogy temetkezési szolgáltatást végezzen. A temető tulajdonosának pedig gondoskodni kell az eredeti állapot helyreállításáról.

"Az elhunytnak egyetlen joga van halála után, a kegyeletteljes temetéshez és méltó sírhoz való jog. Hazánkban szigorú és helyes jogi szabályozás van, amelyet mindenkinek be kell tartani" - fogalmazott Puskás Béla.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink