Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2014-07-09 10:50:00

Transzvesztita előadóként dolgozhatott Zoltai Gusztáv utódja

Transzvesztita előadóként tevékenykedett korábban a Budapesti Zsidó Hitközség ügyvezető igazgatójának frissen megválasztott Schwezoff Dávid – írja a Tudozsido.com. Az atv.hu érdeklődésére Schwezoff nem kommentálta az állítást.

A magyarországi zsidó közéleti kérdésekben tájékozott blog állítása szerint Schwezoff korábban Carol Hore Mohn néven tevékenykedett a budapesti LMBTQ-közösség örömére. Carol Hore Mohn egy fellépésének képeivel itt, a pride.hu honlapon közzétett hozzászólásaival itt ismerkedhet meg.

A Tudozsido.com információi szerint Schwezoff életének egy másik szakaszában a katolikus egyházban is szép karriert futott be az alsógödi Szent István Plébánia kántoraként.

Az atv.hu megkereste Schwezoff Dávidot és arra kérte, kommentálja a Tudozsido.com értesüléseit. Schwezoff szerint a megjelentek a MAZSIHISZ tisztújítását megelőző kampány részei, de érdemben nem kívánta kommentálni az állításokat. Viszont felhívta figyelmünket a Cantoronline című oldalán megjelent bemutatkozásának utolsó bekezdésére, amely a kövezketőképpen kezdődik:

„20 évesen olyan környezethez és légkörhöz kezdtem igazodni, amely 8 éven át meghatározta mindennapjaimat.  Habár szellemiségében és lelkileg nem azonosultam teljesen a számomra nem ideális életszemlélettel, mégis több éven át kerestem a boldogulás lehetőségét egy olyan világban, amely nem azonos az én értékrendemmel. 8 év elteltével tudtam szembenézni ezzel a lelki feszültséggel, és - noha véleményem szerint az életben minden helyzet tanítja az embert - korábbi életvezetési döntéseim hibáinak súlyával.”

Kérdésünkre, hogy a fentiek állítólagos transzvesztita előadóművészi múltjára vonatkoznak-e, Schwezoff nem kívánt válaszolni.

Frissítés: A szombat.org információi szerint Heisler András Mazsihisz-elnök sürgeti Tordai Péter BZSH-elnököt: függesszék fel tisztségéből a frissen megválasztott ügyvezető igazgatót. Bővebben itt.

Ajánlom

További belföldi híreink