Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2014-07-08 14:48:00

DK: azonnal mondjon le Fazekas Sándor!

A Szolnok megyei lépfene fertőzés szomorú bizonyítéka annak, hogy a Fideszes agrárpolitika baráti föld-panamáinak már emberéletek veszélyeztetése sem állhatja útját – írja közleményében a DK.

A párt szerint a súlyos lépfene fertőzés középpontjában álló vállalkozó nemrég minden szakértelem és az agráriumhoz való kötödés nélkül kapott jelentős  állami földterületeket pusztán azért, mert jó viszonyban van Fazekas Sándor agrár-, és Varga Mihály nemzetgazdasági miniszterekkel.

Szerintük a lépfene fertőzés elterjedéséről a megfélemlített érintetteknek heteken át kellett hallgatniuk, elodázva a probléma megoldását, ezzel súlyos egészségügyi kockázatot okozva a lakosságnak.

"Az, hogy a beteg állatok húsa a közétkeztetésbe is bekerülhetett, riasztó állapotokról tesz tanúbizonyságot" – írják, majd hozzáteszik: "A jelenlegi kormánynak saját állampolgárai élete sem szent, ha holdudvara jóléte a tét."

"A DK felszólítja Fazekas Sándort az azonnali lemondásra, és az érintett hatóságokat az azonnali és szakszerű vizsgálat lefolytatására a magyar állampolgárok védelme érdekében" - zárul a közlemény.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink