Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2014-07-02 15:45:00

Kiszállt a NAV az RTL Klubhoz

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a múlt héten beszélt róla, hogy az adóhivatalnak vizsgálnia kell a csatornát.

Szerda kora délután megjelentek a Nemzeti Adó és Vámhivatal (NAV) munkatársai az RTL Klub televíziónál, tudta meg az atv.hu.

Kolosi Péter programigazgató megerősítette információnkat.

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter egy héttel ezelőtt jelentette be, hogy arra utasította az adóhivatalt, indítson felülvizsgálati eljárást az RTL ellen.

Az Origónak Kolosi Péter elmondta, a NAV-osok egyelőre csak "átadták a megbízólevelüket, ennyi történt".

Varga Mihály múlt szerdai sajtótájékoztatóján a reklámadóval kapcsolatban az RTL-re utalva azt mondta, a nemrég elfogadott adó hatályba lépése után derült ki, hogy vannak olyan szereplők, akik nem kívánnak adót fizetni. A sajtótájékoztatón az is kiderült, hogy az aznapi kormányülés egyik kiemelt témája volt a reklámadó és az RTL.

A kereskedelmi tévé programigazgatója akkor úgy reagált, állnak a vizsgálat elé, hiszen az adóhatóság egyébként is gyakran ellenőrzi őket.

Módosítják a reklámadó módosítását is

Nem 25 ezer forint, hanem 2,5 millió forint feletti havi reklámköltés esetén terhelné adófizetési kötelezettség a hirdetés megrendelőjét akkor, ha a reklám közzétevője nem nyilatkozik az adókötelezettségéről. Erről szóló módosító javaslatot fogadott el szerdán az Országgyűlés törvényalkotási bizottsága a reklámadóról szóló jogszabály változtatásához. Eszerint az adó alapja a reklámközzététel havi összesített ellenértékének 2,5 millió forintot meghaladó része, az adó mértéke pedig 20 százalék.

(Cikkünk nyitóképe illusztráció.)

Szóljon hozzá:

atv.hu

További belföldi híreink