Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2014-06-25 13:05:00

Norvég pénzből Lázár ellen – Schiffer is kiakadt

A Lázár János elleni tüntetésre is fordították a Norvég Civil Alap pénzét - ismerte el Gulyás Márton, a Krétakör ügyvezetője az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Az LMP társelnöke kiakadt.

Gulyás Márton Kálmán Olga kérdésére gyakorlatilag elismerte, amivel a kormány vádolja a norvég pénzből élő civileket, vagyis hogy egy külföldi állam pénzéből finanszíroznak a magyar kormány elleni politikai megmozdulásokat.

A múlt csütörtöki beszélgetésre, amelyre a Kehi-vizsgálat kiterjesztésének napján került sor,  a Válasz.hu hívta fel olvasói figyelmét. Gulyás szavai vihart kavartak, az atv.hu információi szerint a Kehi-vizsgálat által érintett civil szervezetek körében is. „ A Krétakör titkolózása rengeteget árt a norvég ügyben érintett szervezeteknek” – állítja egy, a neve elhallgatását kérő, a Kehi-vizsgálat által érintett  szervezet képviselője.

Kétségtelen, hogy az Origó főszerkesztőjének elbocsátása, a reklámadó, valamint a norvég pénzből működő civil szervezetekkel szembeni kormányzati fellépés miatt szervezett tüntetés résztvevőinek nem kötötték az orrára, hogy a Lázár-ellenes megmozdulást a Norvég Civil Alap pénzéből szervezték, sőt a helyszínen gyűjtést is rendeztek a megmozdulás költségeinek összegyűjtése érdekében.

Kikérte magának Gulyás szavait a norvég pénzek elosztásában közreműködő Ökotárs Alapítvánnyal hírbe hozott LMP társelnöke, Schiffer András is.

"Gulyás Márton, a Krétakör ügyvezetője elmondta: a Norvég Alap pénzéből támogathatnak olyan tiltakozásokat, amelyeknek a szakmai célja indokolt. Így a Lázár János elleni tüntetést is részben ebből a pénzből finanszírozták."Ez most komoly?!” – tette fel a kérdést Schiffer a Facebook-on, ahol szerencsétlennek nevezte, hogy a Kettős Mérce és a Humán Platform külföldi pénzből szervezett politikai megmozdulást a magyar kormány ellen.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink