Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2014-06-12 10:46:00

Gulyás: a Való Világ rombol, Simicskát nem ismerem

A Fidesz frakcióvezető-helyettese szerint a reklámadó elvi alapon is védhető, mivel a kereskedelmi tévék sok műsorukkal rombolják a társadalom értékítéletét. Simicska Lajos elleni fideszes támadásról viszont nem tud.

Ahogy a reklámadó a parlament elé került, rögtön lehetett látni, hogy ezzel a javaslattal politikai haszonra nem lehet szert tenni, hiszen olyan dicsőséges egységbe kovácsolta a médiát, amire a rendszerváltás óta nem volt példa – mondta Gulyás Gergely az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Hozzátette: várható volt a reakció.

Gulyás szerint a reklámadó mellett elvi alapon is lehet jó szívvel érvelni. A beszélgetésből kiderült, hogy a fideszes politikus lesújtó véleménnyel van a kereskedelmi tévék tevékenységéről: név szerint is említett több műsort – Való Világ, Big Brother, Mónika Show – amelyek szerinte rombolják a társadalom értékítéletét. Gulyás elmondta, ő maga különösebben nem nézte ezeket a műsorokat, de belenézett egy-két jelenetbe az interneten.

Gulyás szerint a Médiahatóság büntetései elenyészőek voltak ahhoz képest, hogy a csatornák mekkora nézőszámot értek el azzal, hogy romák verekedtek és káromkodtak a műsorokban. A képviselő hozzátette: azért jó hasonlat a chipsadó, mert ott sem azt mondják, hogy nem lehet egészségtelen termékeket fogyasztani, de ezt adóval terhelik. Erre azért van szükség, mert szerinte a szankciókat a Médiahatóság nem alkalmazta megfelelő hatékonysággal, és finoman élt a bírságolás lehetőségével.

Gulyás elárulta, baráti beszélgetések során sokkal radikálisabban fogalmaz a kereskedelmi tévékkel kapcsolatban. A képviselő elmondta, nem értékkategória alapján adóztatják meg a reklámokat, meg kell nézni, mi az a terület, ahova érdemes adót kivetni, mert vannak olyan jelentős jövedelmek, amik részben vagy egészében adózatlanok. Hozzátette: az adó alapja a nyereség, de ő azért tudja jó szívvel támogatni a javaslatot, mert 1997-óta rengeteg kárt okoztak ezek a csatornák.

Egy kérdésre válaszolva Gulyás elmondta: nem szenvedni ment az X-Faktor döntőjébe, jó műsoroknak tartja a tehetségkutatókat.  Arra a kérdésre, hogy a reklámadó lehet-e egy Fideszből indított támadás Simicska Lajos ellen, a képviselő azt válaszolta: nincs erről információja, de Simicskát nem ismeri.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink