Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2014-06-03 14:41:00

DK: Simicska maradt a fejlesztési miniszter

A Demokratikus Koalíció (DK) szerint Simicska Lajos maradt a nemzeti fejlesztési miniszter Magyarországon, hiszen Seszták Miklós miniszterjelölt az ő meghosszabbított keze.

Erről Molnár Csaba, a DK színeiben politizáló független országgyűlési képviselő, az Országgyűlés gazdasági bizottságának tagja beszélt kedden Budapesten újságíróknak, miután a testület kinevezése előtt meghallgatta a miniszterjelöltet.
   
Az ellenzéki képviselő úgy fogalmazott: "korábban is a fejlesztési miniszteri pozíciót Simicska Lajos töltötte be, csak valaki másnak hívták, ugye legutoljára Németh Lászlóné volt". Véleményük szerint továbbra is Simicska Lajos marad a nemzeti fejlesztési miniszter Magyarországon.
   
Molnár Csaba szerint Simicska Lajosnak egy meghosszabbított kézre van szüksége, és mivel Seszták Miklósnak "zavaros gazdasági ügyei vannak, ezért nyilván Simicska Lajos könnyen tudja őt fogni". Hangsúlyozta, nem az ország érdeke, hanem Orbán-Simicska érdeke szerint döntött a gazdasági bizottság fideszes többsége, amikor támogatta Seszták Miklós kinevezését.
   
A DK-s képviselő Seszták Miklós "totálisan alkalmatlanságát" azzal is indokolta, hogy ellentmondásosan nyilatkozott a bizottság előtt offshore ügyeiről, először azt mondta, az ügyek jelentős részében ügyvédként működött közre, később azonban "kénytelen volt elismerni", hogy volt olyan ügy, amelyben tulajdonosként, volt, amelyben a cég tisztségviselőjeként vett részt.
   
Molnár Csaba beszámolt arról is, hogy tartózkodtak a Navracsics Tibor külgazdasági és külügyminiszter-jelölt alkalmasságáról döntő szavazáson nemcsak a gazdasági, hanem külügyi bizottságban is. Úgy indokolt, bár a jelenlegi közigazgatási és igazságügyi minisztert sem tartják alkalmasnak új tisztségére, de különbséget akartak tenni közte és Seszták Miklós között.
   
Elmondta, nemmel szavaztak a gazdasági bizottságban Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter újbóli kinevezésére, mert "elképesztően" magas az államadósság, illetve az ő politikájának is köszönhető, hogy a hétfőn nyilvánosságra hozott OECD-adat szerint az uniós tagállamok közül Magyarországon éhezik a legtöbb gyermek.

MTI

Ajánlom

További belföldi híreink