Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2014-05-31 19:01:00

Ángyán: Kishantosnak a közjót kellene szolgálnia

A Kishantosi Vidékfejlesztési Központ Közhasznú Nonprofit Kft. és a Mezőföld Népfőiskolai Társaság "Kishantos a jövő generációkért" címmel tartott rendezvényt a Fejér megyei településen szombaton.

Kishantosnak és a termőföldnek a jövőben is a közjót kellene szolgálnia, nem beperelni és elzavarni kellene a központot, hanem segíteni - mondta Ángyán József egyetemi tanár az MTI-nek, miután részt vett az eseményen.

Ángyán József szerint a Vidékfejlesztési Minisztérium stratégiájában is szerepel a Kishantosi Nonprofit Kft.-éhez hasonló központok létrehozása a helyi társadalom erősítésére, a gazdálkodás átalakítására, illetve a fenntarthatóság bemutatására. Úgy vélekedett, az állam most mégis ennek az ellenkezőjét teszi.

Ángyán József szerint a jog eszközeivel és az alkotmány segítségével a törvénytelen eljárásokat meg kell szüntetni, és a rendet vissza kell állítani.

Álláspontja szerint amennyiben a vidékfejlesztési központ nem kapja vissza a földeket, akkor új feladatokat kell vállalniuk. Az ott működő népfőiskola segítségével a fenntarthatóságot be lehet mutatni, a demokráciaképzést folytatni kell, az elvett földek helyett a központ körüli kilenchektáros területen pedig az új dolgokat kell bemutatni – jelentette ki.

MTI

További belföldi híreink