Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2014-05-22 10:37:00

Krekó: Nem biztos, hogy 2017-ben megválasztanák Orbánt

Ez egy olyan lufi, amit a Fidesz két évente szeret felengedni – ezt Krekó Péter mondta az ATV egyenes Beszéd című műsorában arról, hogy Orbán Viktor 2017-től köztársasági elnök lenne.

Nem mondom, hogy lényegtelen a téma, de ha abból indulunk ki, hogy a jelenlegi kormánynak kétharmada van a parlamentben, egy olyan országban, ahol az elmúlt négy évben meggyengült a fékek és ellensúlyok rendszere, ott ennek nem volna semmi értelme, tette hozzá a Political Capital igazgatója. Szerinte egyébként az elnöki rendszerben kódolva van a konfliktus, ráadásul, nem kockázatmentes, hiszen annak akkor volna értelme, ha közvetlenül választják.

Ha viszont a Fidesz 2017-ben nem lesz elég népszerű, akkor nem biztos, hogy megválasztanák Orbánt. Krekó szerint az biztos, hogy az elnöki rendszer nem a hatékonyabb kormányzás felé vezet, arra viszont jó, hogy bénítani lehessen egy következő kormányt, ha nincs meg a kétharmada. A vitáról szólva az elemző azt mondta, amíg a választók nem büntetik a Fideszt, amiért nem vitázik, addig a Fidesz nem fog kiállni, hiszen egy választási vitában az veszíteti mindig a legtöbbet, aki pozícióban van.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink