Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2014-05-21 17:28:00

Fiatal lányt fejelt le a BKV-sofőr

Május elején a 123A busz sofőrje lefejelt egy tizenéves lányt egy soroksári buszmegállóban – tájékoztatta az atv.hu-t egy olvasónk. A rendőrség garázdaság alapos gyanúja miatt nyomoz.

2014. május 8-án késő délután a Budapest XXIII. kerületében található Újtelep út 1. szám előtti buszmegállóba beállt egy 123A jelzésű autóbusz, amelyről leszállt egy 4-5 fős, 14 év körüli lányokból álló csapat – számolt be az atv.hu-nak egy kedves olvasónk.

A szemtanú szerint amikor a lányok leszálltak, a buszvezető is leugrott a járműről, és a lányok után szaladt. Miután a lányokhoz ért, az egyik lányt lefejelte úgy, hogy a kislány orra betört. Indoklása szerint a lányok tűrhetetlenül szemtelenek voltak a buszon.

A sérült azonnal összeesett a bántalmazás következtében, orra erősen vérzett, az úttesten is és a járdán is több tenyérnyi foltot hagyott a csepegő vér, írja a levélíró, és hozzáteszi: az eset után a mentő, a rendőrség és a BKV helyszínelője is megjelent a helyszínen.

A szemtanú értesülései szerint aznap este a buszvezetőt a XX.-XXIII. kerületi Rendőrkapitányságon garázdaság vétségének alapos gyanúja miatt ki is hallgatták.

Az atv.hu megkereste az ügyben a rendőrséget és a BKV-t is.

Az ORFK válaszában leírta: a Budapesti Rendőr-főkapitányság XX. és XXIII. kerületi rendőrkapitánysága eljárást folytat garázdaság vétsége, valamint más bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt H. Tibor Imre 55 éves budapesti lakos ellen. A nyomozás érdekeire tekintettel a rendőrség az üggyel kapcsolatban további információt nem közölt.

Nem sokkal később a BKV is megerősítette értesülésünket, kérdéseinkre a következőket válaszolták: "2014. május 8-án este néhány, a buszon utazó lány hangoskodott a járművön. A járművezető a leszállási szándékuk ellenére egy megállóval továbbvitte a fiatal utasokat, akik emiatt szóváltásba keveredtek a járművezetővel. Az eset végül tettlegességig fajult. A történtek után az érintett járművező munkaviszonyát megszüntettük, már nem dolgozik Társaságunknál."

A BKV sajnálatát fejezi ki az eset kapcsán.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink