Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2014-05-21 16:16:00

Ebben százmilliós luxusvillában él Kovács Béla

A kémgyanúba keveredett Kovács Béla néhány éve még egy XIII. kerületi panellakásba volt bejelentve, családja később százmilliós luxusingatlant szerzett Pilisszentkereszten – írja a Heti Válasz.

A portál szerint Kovácsék kastélyát helyben Gertrúd-kúriaként vagy Hoffmann házként ismerik. A tóval és egyéb luxuskellékekkel körülvett villa értéke ingatlanpiaci szakértőink szerint bőven meghaladja a 100 millió forintot.

Az Index úgy tudja, míg az elmúlt EP-ciklusban Kovács nagyrészt külföldön volt, orosz felesége lakott a villában.

Ahogy beszámoltunk róla, a hétfői bizottsági ülés után Németh Szilárd elmondta, Kovács Béla kapcsolatot tartott fenn az orosz titkosszolgálattal és ez a kapcsolat szervezett és konspirált volt. A nemzetbiztonsági bizottság fideszes alelnöke szerint a szolgálatok hosszú ideje tartó mély és alapos tényfeltáró munkát végeztek Kovács Béla hírszerző és kémtevékenysége kapcsán. A szolgálatok tényekre, kép- és hangfelvételekre alapozva adtak dokumentált tájékoztatást, amely alapján a bizottság tagjai meggyőződhettek arról, hogy Kovács Béla kapcsolatot tartott fent az orosz titkosszolgálattal. Az Alkotmányvédelmi Hivatal feljelentése és a legfőbb ügyész mentelmijog-kikérése meglapozottnak és jogszerűnek tekinthető - tette hozzá.

Kovács Béla ezek után kórházba került. A Jobbik szóvivője elmondta, az EP-képviselőnek mellkasi fájdalmai lettek, de ennél többet a család kérésére nem árult el Mirkóczki Ádám.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink