Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2014-05-09 10:14:00

Bejelentették: Molnár Gyulát indítja Újbudán az MSZP

Az MSZP-s Józsa István bejelentette az ATV Start című műsorában, hogy Molnár Gyulát indítják a XI. kerületben a szocialisták az önkormányzati választáson.

Józsa István, a párt budapesti szervezetének alelnöke szerint Molnárt már a tavaszi kampány során is „nagyon nagy szimpátia övezte” és most döntött úgy a párt, hogy őt indítják.

Elmondta, hogy a volt polgármester ügyében május 20-án várható a Kúria döntése, ami Józsa szerint valószínűleg felmentés lesz, mert „másodfokon egy olyan tanú vallomása alapján hoztak elmarasztaló ítéletet, aki saját maga mondta jegyzőkönyvbe, hogy a konkrét ügyről semmi ismerete nincs”- magyarázta.

Hozzátette: bárhogy dönt a Kúria, Molnár Gyula minden esetben el tud indulni a választáson.

Mint ismeretes, Molnár Gyulát tavaly októberben az elsőfokú felmentő ítéletet követően a Fővárosi Ítélőtábla másodfokon nyolc hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélte hivatali visszaélés miatt.

Molnár akkor úgy nyilatkozott, hogy a hat éve tartó eljárásban egyetlen bizonyíték vagy tanú, még a vád koronatanúja sem támasztotta alá sem a vagyoni kárt, sem az eljárás szabálytalanságát, sőt "az ügyészség is elismerte, hogy nem érte kár a kerületet és az elsőfokú bíróság eljárása kifogástalan volt". Ennek ellenére "a másodfokú bíróság pusztán vélelmekre alapozva megváltoztatta a döntést" – mondta.

A politikust - aki már korábban kinyilvánította, 2014-ben újra megméretné magát az újbudai polgármester-választáson - a nyolchónapos letöltendő börtönbüntetés mellett pénzbüntetéssel is sújtották, valamint két évre eltiltották a közügyek gyakorlásától.

atv.hu

További belföldi híreink