Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2014-04-19 16:00:00

Kordás: a választások előtt nőhet a közmunkások száma

A választások előtt elhúzták a közmunkások előtt a mézesmadzagot, de most kiderült, hogy nincsen rajta méz – ezt Kordás László mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

A Közmunkás Szakszervezet főtitkára szerint a munkavezetők és a polgármesterek azt sugallták a dolgozóknak, hogy ha a Fideszre szavaznak, akkor még jobb lesz a közmunka program, de ez most nem látszik. Hozzátette: látszólag minden évben 20 százalékkal nő a közmunkára költött összeg, ennyivel azonban nem nő a közmunkások bére vagy az általuk végzett munka értéke.

Kordás László kijelentette: mindenki azt hiszi, hogy közfoglalkoztatott lesz, mert ezt ígérték, azonban, amikor azt kérdezik a polgármesterektől, hogy mi lesz, nem tudnak mit mondani, mert még nem döntöttek erről.

Van olyan település, ahol egyharmadára csökken a közmunkások foglalkoztatása – fogalmazott. A Közmunkás Szakszervezet főtitkára azt sem tartja elképzelhetetlennek, hogy hazugság volt a költségvetésben a közmunkára fordítandó összeg, amiből majd év közben átcsoportosítanak más feladatra.

Hozzátette: ugyanakkor az sem lepné meg, ha az önkormányzati választások előtt új programot hirdetne meg a kormány. Kordás László szerint az októberi választások előtt nőhet a közmunkások száma.     

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink