Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2014-04-15 09:42:00

Megszállási emlékmű: szervezetet hoznak létre a tüntetők

Szervezetet hoznak létre a német megszállási emlékmű ellen lassan egy hete tüntetők.

A Szabadság téren egyébként kora este ismét elbontották a kerítést az építési terület mellől. Az emlékköveket visszarakták az út padkájára, valamint virágot ültettek a terület közepére.

Lovas Zoltán, a demonstráció egyik állandó résztvevője a kerítésbontás előtt jelentette be, hogy létrehozzák az úgy nevezett POKKRÉSZ-t.

Mint korábban megírtuk, a náci megszállási emlékmű építési területét körülvevő kordont tegnap már ötödik alkalommal húzták fel. A készülő szobor ellen tiltakozók folyamatosan a helyszínen tartózkodnak.


Őket állították elő többek között:

Péntek délután kordonbontás megkezdésével szinte egyszerre bekapcsolták a szökőkutat, vélhetően azért, hogy a tüntetők vizesek legyenek.

A kordont akkor a sokaság elbontotta, de a tömeg nem állt meg félúton és a szervezők kifejezett kérése ellenére a szobor vasbetonalapját is elkezdték bontani. Ez utóbbi rongálás – tudta meg tudósítónk. A rendőrök ennek megfelelően kiemeltek a tömegből több embert, akik a figyelmeztetés ellenére nem hagyták abba az alap bontását.

Múlt hét kedden kezdték a gábrieles-sasos emlékmű építésének előkészítését. Akkor több száz tüntető jelent meg a téren, akik elbontották az építési terület kordonjait, azóta négyszer bontották el a kerítést, ötször húzták újra.

Időközben pedig készült egy újabb graffiti is:

atv.hu / K.Sz.

Ajánlom

További belföldi híreink