Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2014-04-14 14:46:00

Videó a Szabadság térről: egy szemtanú már látta Gábrielt

Az atv.hu tudósítója a Szabadság téren találkozott egy szobrászművésszel, akinek már volt szerencséje látni a térre tervezett műalkotást, pontosabban Gábriel arkangyal alakját.

Mint korábban megírtuk, a náci megszállási emlékmű építési területét körülvevő kordont immár ötödik alkalommal húzták fel. A készülő szobor ellen tiltakozók folyamatosan a helyszínen tartózkodnak, és fogadkoznak: ma este újra akcióba lépnek, ötödször is elbontják a kerítést.


Őket állították elő többek között: 

Péntek délután kordonbontás megkezdésével szinte egyszerre bekapcsolták a szökőkutat, vélhetően azért, hogy a tüntetők vizesek legyenek.

A kordont akkor a sokaság elbontotta, de a tömeg nem állt meg félúton és a szervezők kifejezett kérése ellenére a szobor vasbetonalapját is elkezdték bontani. Ez utóbbi rongálás – tudta meg tudósítónk. A rendőrök ennek megfelelően kiemeltek a tömegből több embert, akik a figyelmeztetés ellenére nem hagyták abba az alap bontását.

Múlt hét kedden kezdték a gábrieles-sasos emlékmű építésének előkészítését. Akkor több száz tüntető jelent meg a téren, akik elbontották az építési terület kordonjait, azóta négyszer bontották el a kerítést, ötször húzták újra.

Időközben pedig készült egy újabb graffiti is:

atv.hu / K.Sz.

Ajánlom

További belföldi híreink