Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2014-04-11 14:44:00

Az Együttben cáfolják a Szigetvári Viktor parlamenti helyére vonatkozó döntést

Ugyan sokáig úgy tűnt, hogy Szigetvári Viktor ülhet Bajnai Gordon helyére, az Együtt-PM-ből származó forrásaink szerint szombat délután már egyáltalán nem biztos, hogy Szigetvári lesz a befutó. Úgy tudjuk, hogy az elmúlt napokban jelentősen nőttek Szelényi Zsuzsa esélyei.

Szerdán Bajnai Gordon az Egyenes Beszédben azt mondta: jövő héten hirdetik ki az Együtt-PM európai parlamenti választási listáját. Közölte: ő lesz a kampány egyik vezető arca, azonban országgyűlési mandátumáról lemond, Brüsszelbe nem akar menni, és főpolgármesteri ambíciója sincs.

Mindezt figyelembe véve arról érdeklődtünk együttes és PM-es politikusoknál, hogy kik lesznek az európai parlamenti választási lista élén, és ki veheti át Bajnai listás országgyűlési helyét.  

Egy együttes forrásunk szerint az Országgyűlésben Szelényi Zsuzsanna vagy Szigetvári Viktor lehet a befutó Bajnai helyén. Az Együttön belül mindketten a Haza és Haladást erősítik – márpedig Bajnai azt nyilatkozta, hogy egy, a Haza és Haladáshoz köthető személyt szeretne maga helyett tudni a parlamentben.

Másik együttes forrásunk szerint Szigetvárira pártépítési feladatok várnak, és ezt hatékonyabban tudja végezni a parlamenten kívül, mint azon belül.

Szelényi a személye körüli találgatásokat nem kívánta kommentálni az atv.hu-nak. „Nincs még döntés” – közölte.

Szigetvári Viktor szintén nem kívánt nyilatkozni.

Az európai parlamenti listával kapcsolatban előző forrásunk azt mondta: elképzelhető, hogy Bajnai Gordon után Jávor Benedek, Krasztev Péter és – erős kérdőjellel – Dorosz Dávid lesz a sorrend, „de semmi sem végleges”. Az is lehet, hogy a harmadik-negyedik hely táján ismert művészek tűnnek fel, akik azonban nem utaznak ki Brüsszelbe, csak húzónevek lennének. Krasztevnek a lista valamelyik befutó helye mindenesetre valószínűnek tűnik, mivel a politikus-szlavista-irodalomtörténész csütörtök délután azt írta a Facebookon: „Barátaim, úgy néz ki, rajta leszek/vagyok az Együtt-PM európai parlamenti listáján, reménykeltő helyen.”

atv.hu, Szegő Péter

Ajánlom

További belföldi híreink