Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2014-04-10 07:41:00

Lemondás: "Zoltait megviselte a megszállási emlékmű körüli vita"

Lemond Zoltai Gusztáv, a Mazsihisz ügyvezető igazgatója, tudta meg szerdán az atv.hu. Heisler Andás szerint Zoltait megviselte a megszállási emlékmű körüli vita. A Szombat viszont úgy tudja: Zoltai lemondása a hitközségnél zajló gazdasági és pénzügyi átvilágítással függ össze.

Lemond Zoltai Gusztáv, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének ügyvezető igazgatója. Az atv.hu értesülését megerősítette két, a Mazsihisz-hez közelálló, de egymástól független forrásunk.

Heisler András, a Mazsihisz elnöke az ATV Egyenes Beszédben megerősítette az atv.hu értesüléseit. Elmondta: a szervezet vezetősége szerdán szűk körű tárgyalást folytatott, aminek a végén Zoltai úgy távozott, hogy szóban és írásban is lemondott.

Beszámolója szerint Zoltai Gusztávot holokauszt-túlélőként megviselte a Szabadság térre tervezett megszállási emlékmű körüli hercehurca, ilyen körülmények között nem akar részt venni a magyar közéletben.

Pénzügyi átvilágítás a háttérben?

A Szombat – a hitközség vezető köreiből is megerősített információk alapján – úgy tudja: Zoltai Gusztáv lemondása a hitközségnél zajló gazdasági és pénzügyi átvilágítással függ össze. Elhibázott az, hogy a Mazsihisz a szoborügyet hangoztatja Zoltai távozásával kapcsolatban, nem pedig az igazi okokat, miközben elismerésre méltó eredmény, ha elérik az ügyvezető igazgató távozását - írja a lap.


atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink