Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2014-04-09 13:08:00

Schiffer: ocsmány és pitiáner, hogy megkezdték az emlékmű építését

Egészen megdöbbentő, hogy ha valaki egy magát demokratikusnak valló közösségben árnyalatokkal más állásponton van egy ilyen kérdésben, akkor azt rögtön erkölcsi megsemmisítéssel fenyegetik - mondta az ATV Startban az LMP társelnöke annak kapcsán, hogy tegnap az Egyenes beszédben túlméretezett hisztériának nevezte a német megszállási emlékmű megkezdett építése miatt kirobbant tiltakozást.

Schiffer szerint az ellenzék jobban tenné, hogyha inkább azokkal a problémákkal foglalkozna, amelyek a választási kudarchoz vezettek.

Szerinte ugyanis „addig, amíg a magát az ellenzék vezető erejének tekintő formáció mondanivalója – azon kívül, hogy ő nem Orbán – kimerül szimbolikus, és egyébként az emberek számára nemigen érzékelhető kérdésekben, addig nagyjából ezek az eredmények fognak ismétlődni”. Az LMP társelnöke ugyanakkor nem érti, hogy például Ujhelyi István miért osztja ilyen magas lóról az észt, amikor egyébként a dolog tárgyát tekintve nincsenek nézetkülönbségek a megszállási emlékmű kérdésében, csupán a hangsúlyokban térnek el az álláspontok. Schiffer úgy véli, a baloldali ellenzék „besétált Orbán Viktor utcájába”, Orbánnak ugyanis ahogy korábban, úgy most is az az érdeke, hogy a viták erről szóljanak, és ne arról a teljesítményről, amit az elmúlt négy évben felhalmozott.

Az LMP társelnöke elmondta, ő is úgy gondolja, hogy alávaló dolog azt a látszatot kelteni, mintha a magyar hatóságoknak ne lett volna felelőssége a német megszállás után történtekben. Hozzátette ugyanakkor, hogy a hivatalos kormányzati álláspont az akkori magyar állam felelősségét nem vitatja. Schiffer megjegyezte: „egészen ocsmány és pitiáner az az eljárás, amit a miniszterelnök folytatott, vagyis hogy két nappal a választás után az ígéretek ellenére megkezdték a szoborépítést”.

Schiffer a Jobbik erősödő támogatottságára kitérve elmondta, az LMP-nek bőven van még tennivalója azzal kapcsolatban, hogy elmondják az embereknek, hogy „arra a sok nyomorúságra, ami felhalmozódott az országban, miért nem jelent megoldást a radikális populizmus”.

atv.hu / J. I

További belföldi híreink